keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Keitin sopan...


Nimittäin paitasopan ja sukkahoususopan! 

Kevätauringon paistaessa ulkona ja sisälämpötilan kohotessa kolmeenkymmeneen asteeseen teki mieli saada uusia kevät- ja kesävaatteita. Kuitenkin vaatekaappi pursusi jo vanhoista vaatteista, ja uusien kivojen vaatteiden löytäminen on aina jokseenkin hankalaa, joten päädyin tuunaamaan vanhasta uutta!

Keittelin värjäyskattilassani seuraavanlaisen keitoksen:
vajaa kattilallinen vettä
1 pussi Dylonin värijauhetta sävyssä Scarlet (32)
noin desi ruokasuolaa

Ensimmäiseksi uhrikseni päätyi kaapin perälle jäänyt, pyykissä vaaleansinertäväksi värjäytynyt KappAhlin löysähkö t-paita, joka on ollut päälläni vain pari kertaa. Solmin villalangan jämiä paitaan muodostaen ympyräkuvioita sinne sun tänne, ja heitin paidan kiehuvaan väriliemeen. Sitten lisäsin vielä valkoiset sukkahousut. 

Jonkin aikaa keiteltyäni soppa olikin valmista, ja nostin punaisen litkun joukosta esiin kaksi uudenlaisen ilmeen saanutta vaatekappaletta.


Täytyy sanoa, että rakastuin tuohon paitaan! En millään malttaisi odottaa, että väriaine kuivuu lopullisesti ja saan suorittaa kylmävesihuuhtelun, koska paita on mielestäni niin ihana, että se olisi pakko saada päälle nyt, heti ja välittömästi. Sukkahousujenkin väri on oikein ihana, ja varmaankin niille löytyy enemmän käyttöä punertavina, kuin valkoisina. 


Itse olen kaikin puolin tyytyväinen lopputulokseen, varsinkin, kun ottaa huomioon, että nämä olivat ensimmäiset solmuvärjäilyni - ja ylipäätään vaatevärjäilyni - koskaan. Aikaisempaa värjäyskokemusta löytyy vain kerällisestä villalankaa. 

Mitä mieltä te lukijat olette lopputuloksesta? :)

2 kommenttia:

 1. Vitsit noi solmubatiikkivärjäilyt on kyllä kivoja. Opintojen ohessa olleissa harjoitteluissa niitä tuli tehtyä, mut kotona ois vähän turhaa, kun tuskin osaisin ainakaan vaatteena pitää. Toisaalta, miksei joku vähän (minulle) helpommin lähestyttävä tummanharmaamusta-kikkailu voisi toimiakin!

  Mutta siis, hieno lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos kirkkaat värit ei tunnu omalta, niin kannattaa tosiaan kokeilla vaikka sitä harmaata :) Tai sitten testata vaikkapa lakanoiden solmuvärjäystä!

   Poista