tiistai 26. toukokuuta 2015

Jännetuppitulehduskone

Ebay on jännä paikka. Sieltä saa tilattua vaikka mitä. Esimerkiksi jännetuppitulehduskoneen, tutummalta nimeltään langankerijän. Tilasin kyseisen vekottimen muutama viikko sitten, maksoin siitä hieman päälle kympin toimituskuluineen Kiinasta tänne koti-Suomeen ja tänään se sitten saapui! 


Pari kerää lankaa oli pakko heti kokeilla keriä tällä laitteella. Ensiksi kerittäväksi pääsi Lankahamsterit -facebookryhmästä ostamani 7 Veljestä Raita - Pastelliraita -lanka. Vähän jännitti, kykeneekö tällä pienen kokonsa puolesta kerimään noin isoa lankakerää, mutta kun aikansa väänsi vivusta, niin kyllähän se kaikki lanka keräksi muuttui! Sitten vielä heti perään Kool-Aideilla värjäämäni limenvihreä kerä Ville -sukkalankaa. Sen jälkeen olikin jo pakko pitää taukoa, sillä kädet alkoivat jo kipuilla epämiellyttävästi.

Plussat:
+ Edullinen
+ Suhteellisen nopea toimitus, kun ottaa huomioon, että laite tuli Kiinasta saakka, eikä toimituksesta tarvinnut maksaa senttiäkään
+ Helppokäyttöinen
+ Nopea
+ Laitteen saa näppärästi kiinnitettyä pöydän reunaan siinä olevan kiristysruuvin ja kiinnityskoukun avulla

Miinukset:
- Langanohjain ei pysy kunnolla pystyssä, joten jouduin teippaamaan sen pystyasentoon
- Jos tällä kerii useamman kerän peräjälkeen, kädet ovat takuuvarmasti kipeät

Kaiken kaikkiaan kätevä vekotin on siis kyseessä. Ebaysta näitä laitteita löyty hakusanalla "yarn winder", mikäli oman langankerijän ostaminen kiinnostaa. 

12 kommenttia:

 1. Samalla tavalla teippasin langanohjaimen ku meni hermo ku ei pysyny paikallaan ja sitte tein pahvista laajentimen et sai hiukan isomman kerän tehtyä. Sinänsä ihan kätevä vehje ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kaatuileva langanohjain oli kyllä ärsyttävä, onneksi teippi on kuitenkin keksitty! Itselleni riittää tuo, että saa 150 gramman 7 Veljestä -kerän kerittyä siistiksi keräksi, sen isompia lankamääriä ei oikein tule koskaan kerralla käytettyä. Onhan tuo ihan kätevä, ja kerät on ainakin siistimpiä, kuin käsin kerityt lankapallot. :)

   Poista
 2. Mulla on sama laite ja mulla langanohjain toimii moitteetta, kun vaan vetää sen tarpeeksi pitkälle ulos! Mulla oli sama ongelma aluksi, mutta sitten tajusin että sitä pitää oikeasti nykäistä aika kovalla voimalla ulospäin, että se lukittuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitokset vinkistä! Itse en uskaltanut kiskaista sitä kovaa, ettei vain irtoaisi tai laite muuten hajoaisi, sillä olisihan se melkoinen sääli. :D Pitää kokeilla, jos saisin ohjeillasi tuon langanohjaimen pysymään pystyssä! Nyt se pysyy jonkin aikaa nätisti ylhäällä, sitten alkaa väpättää sivusuunnassa, ja lopuksi laskee kuin lehmän häntä. Toivottavasti vika on käyttäjässä, eikä laitteessa! :)

   Poista
  2. Juu ymmärrän, onhan se vähän rimpula :D Jos sun tulee paljon käytettyä vyyhditettyjä lankoja, suosittelen hankkimaan myös kerinpuut - ebaystä löytyy hakusanoilla "yarn swift" :)

   Poista
  3. Kerinpuitakin oon himoiten katsellut, ja mietin jo tuota langankerijää ostaessani, että voisi ostaa sellaisetkin. Vyyhdinpuut olisivat tosi kätevät lankaa värjätessä! On nimittäin vähän kömpelöä koittaa yrittää saada lankaa isommalle vyyhdille jalkatuulettimen ja rikkaimurin varren väliin ympäri eteiskäytävää pyörien, kaksi kissaa perässäni. :D Eikä poikaystävääkään aina voi pakottaa toimimaan vyyhtitelineenä!

   Poista
 3. Hei! Pyysit Facebookin kautta pientä arvostelua blogistasi. :3 Minusta tämä ulkoasu on todella sievä ja kiva, mutta korjaisin näin äkkiseltään kaksi asiaa. Keskittäisin navigoinnin (jos suinkin mahdollista) koska se näyttää huolitellummalta minusta. Ja banneria muotoilisin site, että reunoille jäisi hieman "hengitystilaa" eli laittaisin tekstin jotakuinkin näin:

  Langat solmussa
  ja
  puikot hukassa

  Keskitettynä tosin. :D Blogin nimi on tosi pitkä ja minusta se kannattaa vetää rohkeasti useammalle riville. Sivupalkista sanon sen verran, että muokkaisin widgettien hierarkiaa siten että arkisto ja tunnistepilvi olisi ylempänä.

  Muuten blogisi on näin web designerin silmään hyvä. Linkit erottuvat tekstin joukosta ja värit on hillityt. Kannattaa kans koittaa olisiko taustakuvan liikkumattomuus hyvä. (background-position: fixed;) En tiedä oliko toi nyt oikein ilmastu kun etein kauan suomennosta tolle fixedille. xD

  Minusta blogisi on oikein kiva. Hyvää kesää sinulle. :3

  Emma Alhola - Kisaki Seikatsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteestasi! :)

   Navigointia olen koittanut keskittää, mutta se ei onnistu, vaikka kuinka tuota ulkoasun koodia sörkkisi. Ulkoasu ei ole omatekemäni, vaan sen on tehnyt joku koodista päätellen jollakin Applen koodausohjelmalla, ja koodin mukaan navigoinnin tekstit jopa olisivat keskitetyt, mutta keskelle ne ei silti asetu. Tuo pistää omaankin silmään. Samaten otsikkoa en ole onnistunut koodin takia muuttamaan eri tavalla rivitetyksi.

   Widgetien hierarkia on itselläni ollut vielä hakusessa. Tuo arkiston ja tunnistepilven siirtäminen ylemmäs vaikuttaa kyllä hyvältä idealta, kiitos siitä! :)

   Suuret kiitokset arvostelusta ja rakentavasta palautteestasi! Oikein mukavaa saada kuulla ihmisten mielipiteitä blogistani!

   Poista
 4. Kappas täältähän se vastaus edelliseen kysymykseeni löytyi :D Millä nimellä näitä myydään ebay:ssä, voisi itsekin kotiuttaa vastaavan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, täältähän se löytyy! :D Ebaysta näitä löytyy myynnistä hakusanoilla "yarn winder" ja "wool winder". Postauksen loppupuolessa on linkki suoraan ebay-hakutuloksiin, mistä ostaminen onnistuu helposti. :)

   Poista
  2. Ai kappas :D Puolisokea taas lukenut kun olen tuon kohdan ihan täysin skipannut... :D

   Poista