perjantai 29. toukokuuta 2015

Tosi koolia lankaa

Viime aikoina on tullut Kool-Aid -värjättyä muutama kerä lankaa sen jälkeen, kun tilasin Jari Mäki Oy:ltä ison kasan amerikkalaisia Kool-Aid -mehujauheita. Ajattelinkin esitellä aikaansaannokseni teille. Värjättävänä lankana olen käyttänyt luonnonvalkoista Viking of Norway Ville -sukkalankaa, ja jokainen itse värjäämäni kerä on painoltaan 100 grammaa. 


Ylimpänä oleva limenvihreä lanka on ensimmäinen Kool-Aid -värjäämäni lanka. Sen värjäämiseen on käytetty kaksi pussia lemon-lime -mehujauhetta.

Alhaalla vasemmalla oleva vaaleanpuna-turkoosi lankakerä on värjätty toisena. Sen värjäämiseen käytin pussillisen pink lemonade -mehujauhetta (vaaleanpunainen) ja pussin mixed berry -jauhetta (turkoosinsininen). Langan värien olisi tarkoitus muodostaa ohuehkoja raitoja, mutta en ole varma, miten onnistuin tässä.

Oikealla alhaalla oleva kerä puolestaan on uusin. Siinä vuorottelevat vaaleansiniset, violetit ja kirkkaanpunaiset raidat niin, että joka toinen raita on violetti. Tämän kerän värjäämiseen on käytetty mehujauheita purplesaurus rex (violetti), blue raspberry lemonade (vaaleansininen) ja strawberry (kirkkaanpunainen).


Mikä yllä esitellyistä langoista on sinun suosikkisi? :) Itse pidän varmaankin eniten tuosta vaaleanpuna-turkoosista langasta, sen värit ovat niin pirteät, mutta silti samalla hempeän suloiset.

8 kommenttia:

 1. Kauniita lankoja olet onnistunut värjäämään. Kaikki kerät yhtä ihania paitsi tuo vihreä ehkä hieman kirii edelle. Olen itsekin aloitellut aikanaan vihreällä mehujauheella ja niistä mielestäni onnistunut saamaan hempeän vihreää.
  Helppoa hommaa kunhan vaan pääsee alkuun ensin vyyhdittämällä ja sitten kastelemalla langat, loppu meneekin sitten jo itsestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kool-aideilla värjääminen on kyllä kivan simppeliä hommaa, kunhan saa pidettyä kissat erossa langasta. :D

   Poista
 2. Vaikken yleensä vihreästä tykkää, niin tuo vihreä lanka on kyllä niin keväisen ihanan väristä. Siitä pidän eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi :) Tuo vihreä on kieltämättä todella keväisen ja pirteän väristä! Muutenkin Kool-Aid -värjättyjen lankojen värit ovat yleensä erittäin pirteitä ja kirkkaita.

   Poista
 3. Vaaleanpunaturkoosi on kyllä aivan huikean ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin pidän siitä todella paljon. :) Ajattelin kokeilla tehdä siitä Voihan Villasukka! -ryhmässä monia innostaneet Marike -sukat.

   Poista
 4. Otappa ens kerralla kuvat myös vyyhdeistä, ois nimittäin hirveän kiva nähdä millaisia raitoja tms oot saanut aikaiseksi! Ja heti perään myös toinen kysymys, miten oot saanut noi noin siistille kerille? :D Ite onnistuin laittamaan pallolle, mutta ei tollaset kulmikkaat kerät onnistu mitenkään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyy kuvailla kans noita vyyhtejä. Mun vyyhdit vaan vaikuttaa pikemminkin sekalaisilta, epäsiisteiltä lankakasoilta, jotka ei pysy mitenkään siistillä vyyhdillä. Tuo vaaleanpuna-turkoosi oli sellainen puoltoista metriä pitkä vyyhti, ja tuo sini-violetti-punaraidallinen puolestaan jaettu kolmeen eri "vyyhtiin", joista jokaisen värjäsin omalla kerrallaan. Sen vyyhtesin käyttäen apuna ritilämäistä sohvapöydän päälilevyä, jonka reikiin tökin keittiöstä kaiken maailman paistinlastoja ja muita vastaavia, joiden välille kiedoin lankaa.

   Kerät puolestaan on tehty eBaysta ostetulla noin kympin hintaisella langankerintäkoneella. :) Itsekin onnistun käsin tekemään vain pelkkiä pallokeriä, vaikka jotkuthan osaavat tehdä myös tällaisia nättejä kulmikkaampia keriäkin käsin.

   Poista