keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Tallinna-innostus

Pian se koittaa! Nimittäin risteily Tallinnaan poikaystävän kanssa! Olen niin innoissani, etten meinaa edes pysyä nahoissani, joten innostuksen ja odotuksen purkamiseksi päätin kirjoitella pientä postausta tulevasta matkasta. 


Varasimme siis jokin aika sitten Viking Linelta Päivä Tallinnassa -risteilyn. Matkaamme siis tämän viikon perjantaina laivalla Tallinnaan, missä yövymme laivalla, ja aamulla pääsemme kiertelemään kaupungin kauppoja. Aikaa on aina iltaan saakka. 

Olen innoissani suunnitellut reissua jo jonkin aikaa, ja tarkoituksena olisi poiketa ainakin seuraavissa paikoissa:

Universaal Universum
Hippityylisiä vaatteita, luonnonkosmetiikkaa, sisustusesineitä sekä vesipiippuja ja niiden tarvikkeita myyvä liike vanhassa kaupungissa. Täältä olisi tarkoitus kotiuttaa joitain vaatteita kesäksi, sekä hennajauhetta hiusten värjäämiseen ja hennatatuointien tekoon.

Karnaluks
No siis, Karnaluks on Karnaluks. Tämä uniinikin monesti tullut käsityötukku sijaitsee parin kilometrin päässä Tallinnan satama-alueesta. Valikoimista löytyy lankoja, kankaita, nappeja, nauhoja, vetoketjuja... Ihan mitä vain käsityöihminen toivoa saattaa - ja vieläpä huokein hinnoin! Täältä tarkoituksenani on hamsteroida lankaa ainakin yhden putkikassillisen verran. Toivottavasti jaksan kantaa lankaostokseni vielä laivaan saakka... 

Nurri Kassikohvik
Eli kissakahvila Nurri! Tämä paikka on listassa hieman kysymysmerkkinä, sillä en tiedä, vaaditaanko tuonne etukäteen pöytävarausta tai muuta vastaavaa, mutta ihanahan tällaisen hullun kissanaisen olisi tuonne päästä kahvittelemaan ja paijaamaan kissoja! 


Tämän blogipostauksen kuvat ovat viimekertaiselta Tallinnanreissultani. Silloin ei valitettavasti ollut pahemmin aikaa kiertelyyn, ja yllä listatuista paikoista olen aikaisemmin päässyt käymään vain Universaal Universumissa.

Mitä muita paikkoja kannattaa kierrellä Virossa käydessä? Mitkä ovat teidän lukijoiden lempipaikkoja Tallinnassa? 

4 kommenttia:

 1. Just ite tein inspiraatiopostausta Tallinnasta kun oma Tallinnan reissu koittaa ensi maanantaina (ja vaikka onkin about kuudes kerta niin odotan silti innolla!). Tallinnassahan on vaikka mitä nähtävää, mutta omiin suosikkeihini kuuluu Balti Jaam eli rautatien kupeessa oleva ulkoilmatori, joka muistaakseni on auki vuoden jokaisena päivänä. Täällä ei välttämättä saa palvelua englanniksi, mutta kyllä siellä pystyy asioimaan vaikka viittomakielellä jos ei muuta. Myynnissä on kaikenlaista, neuvostoliiton aikaisesta krääsästä aina ruokaan. Nopeasti katselin, että ainakin joku ratikka meni Viru-hotellin läheisyydestä Balti Jaamille.

  Jos korkeat paikat ja näköalat kiinnostaa niin ainakin vanhan kaupungin St Olav's Kirkosta pääsee muutamaa euroa vastaan kipuamaan torniin asti, josta onkin sitten astetta paremmat näköalat. Näköalapaikkojahan Tallinnassa on muitakin, ympäri kaupunkia, ja toki Televisiotorni on näkemisen arvoinen, mutta jos aikaa on rajoitetusti niin en ehkä lähtisi sinne sompailemaan. Vaatii kuitenkin bussimatkan eikä muistaakseni ollut mikään järin edullinenkaan.

  Karnaluks on omalla must-see-listalla, saa nähdä miten perille löytää! Sekä tietysti Balti Jaam. Mielessä kävi myös tuo Bastion Passages eli jotain 1600-lukulaisia tunneleita vanhan kaupungin alla. En ole ennen käynyt, mutta nyt olisi hyvä aika korjata tämäkin virhe! Lennusadamin museo olisi myös mielenkiintoinen, mutta tämänhetkinen näyttely ei nappaa. Eläintarhat ovat myös usein omia suosikkikohteitani ulkomailla, mutta täytyy myöntää, että en Tallinnan eläintarhasta oikein piitannut.

  Tallinnan turistisivuilta löytyy kyllä hyvin myös muista kohteista! http://www.tourism.tallinn.ee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakaan tää ei ole eka reissu Tallinnaan, vaan toka, ja oon ihan innoissani tästä! :D Näen jo unia Karnaluksista ja mietin, mitä lankoja ostaisin, missä pitää käydä, mitä pitää tehdä jne. Poikaystävä puolestaan suunnittelee, miten käyttäisi rahansa SuperAlkossa.

   Tuo Balti Jaam kuulostaa todella hienolta paikalta, siellä voisi olla todella kiva piipahtaa! Neuvostoliiton aikainen krääsä varsinkin vaikuttaa houkuttelevalta.

   Tuolla kirkossa piti käydä jo viime reissulla, mutta meikäläisen polvet ei valitettavasti kestä tuollaista kiipeilyä. :(

   Karnaluksiin on kuulemma suhteellisen helppo löytää. Facebookin Voihan Villasukka! -yhteisössä ainakin on tiedostoihin ladattuna kävelyohjeet keskustasta Karnaluksiin, kannattaa vilkaista ne. Lisäksi taksit osaavat ajaa tuonne, kun ihan vaan toteaa haluavansa Karnaluksiin, eikä Virossa taksin käyttäminen maksakaan paljoa. Itse ajattelin kävellä tuonne, sillä kaupat aukeavat vasta pari tuntia sen jälkeen, kun astumme laivalta maihin. Siinä saisi mukavasti aikaa kulumaan ja samalla näkee vähän kaupunkia. Saas nähdä, jaksanko kantaa lankakassin sitten vielä takaisin, vai pitääkö turvautua poikaystävään kantoapuna, tai jopa siihen taksiin.

   Bastion Passages kuulostaa ehdottomasti kokemisen arvoiselta paikalta, pitää jollakin reissulla käydä siellä!

   Käynkin kurkkaamassa blogistasi tuon Tallinna-postauksen, sekä linkittämäsi turistisivut. :) Kiitos!

   Poista
 2. Vanhassa kaupungissa onneksi on sellaisiakin näköalapaikkoja, joihin ei tarvitse kiivetä kapeita portaita! En ole nyt ihan varma onko Viru-hotellin yläkerrassa jotain paikkaa, mihin pääsee katsomaan maisemia (vai sekoitanko nyt Latviaan), mutta tarkistan asian jo ihan omasta mielenkiinnosta!

  Taksilla minä ajattelin Karnaluksiin ajella ja jos sitten kävelisi takaisin kun matka ei kuitenkaan ole niin pitkä. Poikaystävähän on hyvä kantojuhta, eikä syytä marinaan kassien painavuudestakaan ole kun eihän langat mitään paina ;) Verrattuna esim SuperAlkon tuliaisiin...

  Käy ihmeessä kurkkaamassa! Eipä siellä nyt ole juuri kuin muutama hassu kuva, mutta reissun jälkeen on kyllä tulossa postausta! :) Tosin sinä ehdit käydä aikasemmin eli jäänpä tätäkin blogia seurailemaan niin voin sitten (toivottavasti) postausta bongailla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, langathan on ihan älyttömän kevyitä verrattuna vaikkapa viinapulloihin! :D Ja niistä riittää iloakin pidemmäksi aikaa!

   Tarkoituksena olisi tehdä ainakin yksi postaus, mahdollisesti kaksi, tuosta reissusta. Toisessa ihan ylipäätään höpinää ja kuvia matkalta, ja toisessa puolestaan juttua Karnaluksista ja lankaostoksista. Toivottavasti en ihan hullaannu Karnaluksin valikoimasta, ja unohda räpsiä kuvia siellä ollessa, muuten postauksesta voisi tulla melko yksitoikkoinen. :D

   Poista