maanantai 15. kesäkuuta 2015

Kissoja, kissoja ja kissoja, eli Viro-postaus numero yksi

Kuten jo aikaisemmin hehkutin, olin perjantain ja lauantain Päivä Tallinnassa -risteilyllä. Nyt on tullut aika purkaa matkaa blogiini, ja ensimmäisessä postauksessa esittelen teille Nurri -kissakahvilan ja sen hurmaavat kissat! 


Kissakahvila Nurri, eli viroksi Nurri Kassikohvik, sijaitsee Tallinnan keskustassa, aivan Stockman -tavaratalon vieressä. Ravintola on koti kuudelle ihastuttavalle kissimirrille. Kissahöperönä minun oli aivan pakko päästä vierailemaan siellä. 


Jo ulkoa näki selvästi, mitä oli luvassa. Kissat kurkistelivat ikkunoista ulos ja seurailivat ohikulkevia ihmisiä, ja osa kisuleista paistatteli päivää kaikessa rauhassa ikkunalaudoilla.
Kahvilan kissat olivat oikein herttaisia tapauksia! Kuudesta kissasta jokaisella oli tietenkin oma, erilainen, mutta silti yhtä suloinen luonteensa. Kissoista tuli näpsittyä kuva jos toinenkin (yhteensä noin 70 onnistunutta kissakuvaa...), mutta kaikkia niistä en blogiini laita, muutenhan tämä täyttyisi ihan kokonaan kisukuvista! 
Kissojen lisäksi kahviossa oli tietenkin ruokaa! Minä tilasin itselleni maisteltavaksi lohi-katkarapu -pastaa, ja poikaystäväni puolestaan pääsi nauttimaan avokadosalaatista.Kahvion ruoka sekä palvelu oli aivan ensiluokkaista! Oma annokseni tosin pääsi jäähtymään, kun valokuvasin ja rapsuttelin kisuleita niin innoissani... 

Kahviosta löytyi monenlaisia leluja ja nukkumapaikkoja kissoille. Ehdottomasti veikeimmän näköinen juttu oli kuitenkin kissoja varten tehty juoksupyörä! 


Vähän jopa harmittaa, etten asu Tallinnassa. Muutenhan tuolla tulisi käytyä varmaankin jokaikinen päivä paijaamassa ja leikittämässä söpöjä kissoja! Ravintolaan oli viiden euron sisäänpääsymaksu, joka menee kissojen ruokien ja muiden tarvikkeiden ostamiseen. Opiskelijoidenja  eläkeläisten sisäänpääsymaksut olivat halvempia, ja lapset puolestaan pääsivät kahvioon ilmaiseksi. Annosten hinnat olivat puolestaan todella huokeita. Lohi-katkarapu-pastasta, avokadosalaatista ja kahdesta lasista herkullista appelsiinituoremehua pulitimme vain noin 17 euroa. Ja tuohon summaan sisältyivät jo sisäänpääsymaksutkin! 

Mikäli päädytte Tallinnaan, kannattaa ehdottomasti poiketa Nurrissa! Itse ainakin aion poiketa kissakahviossa tästä lähtien jokaikisellä Vironreissullani. :)

8 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kivalta paikalta. Ite asuin tallinnassa pari vuotta 90-luvun lopulla, mutta sillon ei vielä tällaisia paikkoja ollut. :D Oon menossa Tallinnassa käymään heinäkuussa perheen kanssa pitkästä aikaa, joten täytyypä laittaa tämä kissa-kahvila Karnaluksin perään listalle. :D Tosin miehen vakuuttaminen sisäänpääsymaksusta voi olla haastavaa. Se ei oo oikein kissa-ihmisiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä! :) Nurriin ei edes ole hankala siirtyä Karnaluksista. Tiivistettynä reitti on kutakuinkin tällainen: Karnaluksin ovesta oikealle, nurkalta oikealle ja noin kilometri kävelyä eteenpäin.

   Toivottavasti mieskin heltyy kissoille, kun näkee niitä kahvlallisen. :)

   Poista
 2. Oletkos kuullut Tampereella sijaitsevasta kissakahvilasta? :) Eilen siitä oli juttu Iltalehdessä: http://www.iltalehti.fi/tosielamaa/2015061219714270_ir.shtml

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen kuullut. :) Pitkään olen jo haaveillut sielläkin käymisestä. Ehkä seuraavalla kerralla, kun tulee asiaa Tampereen suuntaan.

   Poista
 3. Me käytiin jo ovella kääntymässä Karnaluks-reissulla, mutta viiden euron sisäänpääsy karkoitti meidät pois. :< En ole järin kissaihminen, joten en viitsinyt sitten sitä hintaa pulittaa siitä, vaikka tokihan se hyvään tarkoitukseen olisi mennyt. Viihtyisän näköinen paikka kuitenkin, mutta ehkä viiden euron maksu on kallis pelkälle kahvittelulle - me kun siinä vaiheessa kaipasimme vain kahvia! Onneksi tuo paikka oli niin helppo löytää, että sinne osaa mennä seuraavallakin kerralla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olisin voinut maksaa tuon vitosen vaikka tuplana tai triplana, kun menee kuitenkin kisujen hyväksi. :) Toisaalta, onhan tuo kahvittelulle melkoinen hinta, mutta jos tuolla syökin jotain, niin sitten se ei ole niin paha.

   Poista
 4. Whuuurrrrrrrrrr, nyt olen kateudesta vihreä! >:O Siinäpä yksi haave toteutettavaksi, eli vierailu kissakahvilaan. >^-.-^< Kyllä jokaisesta kaupungista pitäisi yksi tuollainen kahvila löytyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissakahvilat on ihania <3 Haluaisin itse piipahtaa Tampereen kissakahviossakin, ja tietty uudelleen vielä Nurrissa! Kaverini kanssa joskus mietiskelimme, että voisi tänne Turkuun perustaa kissakahvion. Saas nähdä, toteutuuko tuo koskaan!

   Poista