keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Tuunattuja vihkoja

Kesällä on hyvää aikaa valmistautua syksyyn ja koulujen alkuun, ja mikäs sen mukavampaa valmistautumista, kuin vihkojen tuunaaminen! Tuo homma on ainakin minulla ollut kouluaikoina jokakesäinen perinne, ja nyt kun välivuoden jälkeen pääsen taas kuluttamaan koulun penkkiä, niin pakkohan niitä vihkoja oli taas somistella. 


Vihkojen kansia kaunistamaan sopivia juttuja löytyy yllättävän paljon. Kun selailee mainoslehtisiä, voi löytää vaikka mitä, esimerkiksi nämä nätit paperinuket ovat Postinen -lehtisen sisäkannesta. Leikkelin ne irti ja kiinnitin kontaktimuovilla pinkin ruutuvihon kanteen, ja nätti vihko valmistui parissa minuutissa! Mikäli et ehtinyt näitä paperinukkeja bongaamaan tämän viikon maanantain Postisista, niin ei hätää, sillä seuraavien kolmen maanantain lehtisistä löytyy vielä paperinukkeja.


Jonkinlaista klassikkomateriaalia vihkojen tuunauksessa ovat vanhat kirjat. Yllä olevaa vihkoa varten uhrasin virheellisen painoksen Johanna Sinisalon kirjasta Ennen päivänlaskua ei voi. Vanhoja kirjoja löytyy ullakoilta ja kirppiksiltä vaikka millä mitoin, ja niiden sivut saavat hauskalla tapaa uuden elämän vihon kansina.


Aina tuunaamiseen ei kuitenkaan ole pakko käyttää paperia. Yllä olevan vihon kannet ovat päälystetty Tiger-röhnäkaupan muovipussilla, jota olin säästellyt jo pitkään miettien sille jotakin kivaa käyttötarkoitusta. Nyt sitten nappasin sakset käteen, ja leikkelin muovipussista sopivan kokoisen palan peittämään ruutuvihon kannet.

Tällaista pienimuotoista värkkäilyä siis tällä kertaa. Mikä ylläolevista vihoista on sinun suosikkisi? Itse pidän varmaankin eniten tuosta paperinukkekantisesta pinkistä vihosta.

6 kommenttia:

 1. Hienoja ja hauskoja tuunauksia kaikki! Ehkä juuri tällä hetkellä minunkin suosikkini on tuo paperinukke, siitä tulee jotenkin nostalginen fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itsekin pidän tuosta paperinukesta oikein paljon, tulee kivasti lapsuus mieleen.

   Poista
 2. Toi muovipussivihko on tosi ihana! Täytyykin tulevaisuudessa katsella vähän tarkemmin kauniiden muovipussien perään :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! :) Kauniita muovipusseja löytyy yllättävän paljon, kun jaksaa ja viitsii pitää silmänsä auki! Seppälässä ainakin oli yhdessä vaiheessa niitä polka dot -pallollisia muovipusseja, joiden muovilla oli kiva päälystellä vähän mitä tahansa, ja muutenkin vaatekauppojen pussit ovat yleensä tosi kivan näköisiä. :)

   Poista
 3. Hei hauskoja ideoita! Oon ite käyttänyt vanhoja, kellastuneita aikakauslehtiä lahjapaperin sijaan, mutta ei oo tullut mieleen päällystää niillä mitään käyttötavaraa. Täytyy laittaa korvan taa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt mä tajusin, että olsin voinut myös lahjapaperilla päälystää vihon tai pari, kun noita kivannäköisiä lahjapapruja on kertynyt muutaman rullan verran tuonne kaappiin... :D

   Poista