torstai 9. heinäkuuta 2015

Titityy, sanoo lintupaita

Kävin eilen shoppailemassa kankaita, kun huomasin, että kuukauden elämisbudjetista tulee jäämään rahaa ylitse kaiken tarpeellisen ja tarpeettoman jälkeen. Tilasin Selialta paria eri kangasta, ja pakkohan sitä oli päästä myös kangaskauppoihin hypistelemään. Suuntasinkin siis Kaarinan Jätti-Rättiin sekä Turun Eurokankaaseen tutkimaan valikoimaa, ja mukaan tarttui muun muassa tätä todella söpöä lintukangasta!


Kangasta ostaessani minulla ei ollut tiedossa mallia, jonka tulen siitä ompelemaan, joten kotiin päästyäni alkoi armoton Pinterestin selaaminen sekä googlettelu. Parin tunnin jälkeen löysin mieluisan ilmaiskaavan pitkähiaiselle paidalle, tulostin sen ja aloin leikkelemään kaavoja kissojen auttamana ja valmistautumaan ompelu-urakkaan. 


Malli: muokattu oman mielen mukaan mallista Deer and Doe - Plantain t-shirt (ilmainen, vaatii rekisteröitymisen)
Koko: 44, eli meikäläisen kokoa! 
Kangas: trikoota Kaarinan Jätti-Rätin palalaarista, ei tarkempaa tietoa valmistajasta

Muutamassa tunnissa paita olikin jo valmis, kun sen saumurilla hurautteli menemään keskellä yötä.  Vain paidan helman kanttaus jäi seuraavalle päivälle ommeltavaksi.

Samalla tuli myös testattua uudet kangas- ja lankasakset, sekä tietenkin tuon saumurin toiminta. Olen joskus ala-asteikäisenä ostanut sen viidellä eurolla jostakin kirppikseltä, ja sen jälkeen äitini on ollut aina heittämässä sitä roskiin joka siivouksen yhteydessä, koska se on vain pyörinyt nurkissa käyttämättömänä. Nyt kun itselläni on oma asunto ja aikaa, niin sille on löytynyt jopa käyttöä. Onneksi siis olen estellyt äitiäni heittämästä saumuria roskikseen! 

Seuraavana ompeluprojektina tuleekin sitten olemaan Eurokankaan ruskeasta pupukankaasta tehty toppi. Toivottavasti se onnistuu yhtä hyvin, kuin tämä tirppapaita! 

2 kommenttia:

  1. Ompa nättiä kangasta ja paidastaki tuli tosi kiva, sopii sulle :)

    Niin ja hyvä, ettet antanut äitisi heittää saumuria roskiin!

    VastaaPoista