maanantai 10. elokuuta 2015

Kissaperhe kirjavainen

Poikaystävä sai tänään ajokortin (onnittelut hänelle täälläkin!), ja kysyi minulta, josko haluaisin lähteä ajelulle. Tietenkin halusin! Meikäläinen sai valita ajoreissun kohteen, ja määränpääksi valikoituikin Kaarinan Jätti-Rätti, mistä hain vetoketjun, jota tarvitsin erääseen projektiini.

Kotiin päästyäni kaivoin kangaskaapista esiin Hämeenlinnan Elomessuilta viime viikonloppuna ostamani kaksi kankaanpalaa, mittailin, leikkelin, nuppineuloitin ja ompelin. Jonkin aikaa puuhasteltuani olinkin valmis, ja minulla oli käsissäni oikein suloinen isokokoinen kissapussukka koulutarvikkeilleni! Pussukan tekemisessä on käytetty löyhästi apuna tätä englanninkielistä meikkipussinompeluohjetta.


Pussukka on melko isokokoinen, jotta sinne mahtuisivat kangassakset ja muutkin isommat välineet, ja se on mukavan lötkö, jolloin sen voi vain heittää laukun pohjalle koulumatkojen ajaksi. Pussukka on tehty kokonaan saumurilla, aina vetoketjunkin kiinnitystä myöten, sillä ompelukoneeni, Singer Tradition 2550, sanoi sopimuksensa irti vain muutaman käyttökerran jälkeen (Sainpahan hyvän syyn tilata Elomessuilla himoitsemani Brotherin Innov-is 15 -koneen, hihih).

Pussukka pääseekin käyttöön hetimmiten, sillä kouluni alkaa jo huomenaamuna! Odotan innolla, mitä vaatetusompelijalinjalla onkaan minulle tarjottavanaan... :) 

6 kommenttia:

 1. :-)

  Mun koulu alkaa vasta viikon kuluttua. Mutta kyllä tälläista ikäloppuakin jännittää! Enempi ehkä se, miten kuopus 3-vee sopeutuu päivähoitoon...

  Mä en ole vielä kovasti varustautunut opintielle. Kaariviivaimet, suhdeviivain, puuvärit ja muut kynät on kaivettu naftaliinista (puu- ja tekstiilialan opintoja pohjalla) ja uutena ostettu kangassakset ja kaksi pahvista "kulmalukko"-kansiota (A4- ja A3- kokoa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulun alkaminen on ilmeisesti aina jännää, oli ikää sitten kuinka paljon tahansa! :D

   Itsellä löytyy kouluvälineitä vasta perus kynät, kumit, terotin ja viivain, kolme oppikirjaa ja tarvikepaketti, joka käskettiin hankkia, eli kangassakset, lankasakset, mittanauha (siitä kissat ovat tosin jo onnistuneet raatelemaan toisen pään metallijutun pois), nuppineuloja ja silmäneuloja ja ihan perus kolmioviivain. Merkkausliitu vielä puuttuu. Vähän ihmetyttää se, ettei meillä ollut listassa lainkaan kaariviivaimia ja suhdeviivainta. Sellaiset pitäisi muutenkin vielä hommata, samaten jotkut kunnolliset puuvärit.

   Toivottavasti meidän molempien opinpolku starttaa hyvin! :)

   Poista
  2. Mä olen tässä perkuloinut kun terveys prakaa :-/ huomenna pitäisi lääkärin soittaa, että olisiko saatavilla jotain apuja ennen ensiviikkoa, toivottavasti!

   Mun kutsukirjeessä ei ollut mainintoja mistään mitä tarvitsee hankkia, mutta vanhasta kokemuksesta tiedän, että ainakin nuo kansiot tulee tarpeeseen, sillä paljon piirrellään myös A3-koossa.

   Poista
  3. Ikävää kuulla, että on terveyden kanssa ollut ongelmia. :(

   Itse kävin tuolla koululla vastaanottamassa opiskelupaikan, ja sieltä sai tuollaisen lappusen, jossa lueteltiin kaikki, mitä pitäisi hankkia. Kansioita pitäisi vielä itse ainakin hankkia, vihkoja löytyy jo muistiinpanoja varten, jos niitä ylipäätään ammattikoulussa tarvitsee. Uuden laukunkin ostatutin äidillä, kyllähän äidin nyt kuuluu tyttärelleen koululaukku ostaa! :D

   Poista
 2. Mukavaa koulun alkua. Kiva seurata mitä kaikkea te opettelette ensimmäisenä vuonna :) minä olen odottanut koulun alkua jo pitkään. Poika herätti yöllä neljältä ja ei tullut uni enää, kun niin innoissani koulun aloituksesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D Mäkin odotan innolla sitä, mitä kaikkea ekana vuonna tuleekaan ommeltua!

   Poista