torstai 6. elokuuta 2015

Liebster Award

Sain Lady in red -blogin Maaritilta Liebster Award -haasteen. Haasteen ideana on lisätä uusien blogien näkyvyyttä, ja että pienemmätkin blogit saisivat lukijoita. Haaste annetaan aina bloggaajalta toiselle. Suuri kiitos haasteesta Maaritille! :) 

Näin tämä toimii:

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä blogisteille.


Minulle annettiin seuraavanlaiset kysymykset vastattavaksi:

1. Miten aloitit bloggaamisen?
Aloitin bloggaamisen alun perin noin 14-vuotiaana, ja pidin tällöin lifestyle-blogia, joka keräsi parisataa lukijaa, mikäli muistan oikein. Nyt noin puoli vuotta sitten aloitin bloggaamisen uudelleen, sillä halusin jonkin paikan, jossa kirjoittaa käsityöjutuistani, ja johon saada talteen kaikki valmiit työt. 

2. Unelma-ammattisi lapsena/nuorena? Toteutuiko se?
Lapsena unelmoin eläinlääkärin ammatista, nuorena halusin opiskella biologiksi. Kumpikaan näistä ei ole vielä toteutunut, tosin ikääkin minulla on vasta 19 vuotta, joten kerkeän vielä oikein hyvin löytämään itselleni sen ammatin ja työn. Tällä hetkellä suunnitelmissa olisi aloittaa opiskelut vaatetusompelijaksi 11.8. Turun Ammatti-instituutissa, ja joskus ehkä valmistua käsityöopettajaksi. 

3. Paras ominaisuutesi?
Olen hyvä kuuntelemaan! Ainakin näin väitetään. Voin kuunnella tuntikausia muiden murheita ja lohduttaa heitä. Lisäksi olen vitsikäs ja huumorintajuinen, tosin en aina oikein tajua, milloin on oikea hetki huumorille, ja milloin ei. 

4. Minkä taidon tahtoisit omata?
Haluaisin osata puhua kissojen "kieltä"! Jos kuitenkin pitäisi valita jokin realistinen taito, haluaisin osata siivota ja laittaa tavarat paikoilleen käytön jälkeen. Tässä tosiaankin on "pikkasen" parantamisen varaa...

5. Mikä on isoin projektisi, jonka olet toteuttanut?
En yleensä toteuta kovinkaan isoja projekteja, sillä pelkään niiden jäävän kesken. Tällä hetkellä suurin projekti on varmaankin kissantassupolvisukat, jotka neuloin Novitan 7 Veljestä Raita -langasta, ja pohjaan tein kirjoneuleena kissantassun. 

6. Millaisia projekteja sinulla on tällä hetkellä kesken?
Tällä hetkellä kesken on varmaankin seitsemät sukat, sekä lisäksi yksi pipo. Näistä kolmea sukkaparia teen aktiivisesti. Lisäksi olohuoneen pöydällä odottaa yhdet villasukat, jotka täytyisi päätellä ja valokuvata.

7. Mitä muuta harrastat bloggaamisen ja käsitöiden lisäksi?
Bloggaamisen ja käsitöiden lisäksi pelaan Magic the Gathering -keräilykorttipeliä ja katselen animea. Silloin tällöin tulee myös geokätköiltyä. 

8. Millainen on paras stressinpoistovinkkisi?
Olen todella surkea poistamaan stressiä, ja yleensä päädynkin sen kanssa siihen pisteeseen, että itken sängyssä ja heittelen henkareita seinään. Kuitenkin olen havainnut paremmaksi keinoksi neulomisen, ja poikaystävä melko usein naureskelee sitä, kuinka kiukkuisena neulon. Myös suklaa ja kissat on todettu toimiviksi stressinpoistajiksi! 

9. Onko sinulla lemmikkieläimiä?
Asustelen kolmestaan kahden kissan, Pietun ja Petjan kanssa. He ovat molemmat vähän päälle vuoden vanhoja poikia, identtiset veljekset. Pietu ja Petja tulivat minulle noin vuosi sitten, ja olen jo heidän kolmas omistajansa. Pojat ovat ihan ihmeellisiä lötköpötköjä, jotka eivät suutu sitten niin mistään! 
Vanhempieni luona asuessani meillä oli (ja vanhemmilla on edelleenkin) ylipainoinen Norjalainen metsäkissa, Emma, joka oli itse asiassa minun kissani, mutta koska hän oli niin tottunut maalla asumiseen, en viitsinyt ehdoin tahdoin raahata kissaparkaa kerrostaloon asumaan kanssani. 

10. Millainen on paras lapsuusmuistosi?
Muistan lapsuuttani todella huonosti. Kuitenkin varmaan sanoisin parhaaksi lapsuusmuistokseni sen, kun olin lähdössä ekaa kertaa kouluun, ja senaikainen kissamme, Kava, nuolaisi minua poskelle juuri ennen lähtöä, kuin olisi antanut tsemppipusun! 

11. Millainen on unelmiesi koti?
Unelmieni koti on suurehko omakotitalo pienellä pihalla (ettei tarvitse niin paljon tehdä ulkohommia!) jossain Turun lähistöllä, sopivan rauhallisella paikalla, mutta silti tarpeeksi lähellä kaiken maailman kauppoja ja palveluita. Huoneita saisi olla ainakin olohuone, makuuhuone, poikaystävälle soittohuone, minulle käsityöhuone, keittiö ja sitten tietenkin sauna ja vessa tai pari. Seuraavaksi asunnoksi kuitenkin haaveilen asunnosta yo-kylässä, omalla pienellä pihalla. Asunnossa saisi olla kolme huonetta ja tupakeittiö. Näistä huoneista tulisi makuuhuone, sekä työ- / harrastushuoneet minulle ja poikaystävälleni.

Itse haastan mukaan seuraavat blogit: 
8. Pirena

Kysymykset haastetuille:
1. Kuinka paljon aikaa käytät käsitöiden tekemiseen viikossa tai jonkin muun ajanjakson sisällä? 
2. Mikä on ammattisi ja millainen oli opintopolkusi? 
3. Millaista musiikkia kuuntelet mieluiten? 
4. Mikä on mielestäsi onnistunein koskaan tekemäsi käsityö? 
5. Millainen oli suhtautumisesi käsitöihin peruskouluaikanasi? 
6. Onko sinulla lemmikkieläimiä? 
7. Millaiset käsityöt ovat mielestäsi inhottavimpia tai ärsyttävimpiä tehdä? 
8. Missä toivoisit olevasi parempi? 
9. Jos saisit valita itsellesi jonkin supervoiman, mikä se olisi ja miksi? 
10. Oletko milloinkaan itse kehittänyt jotakin käsityöohjetta ja julkaissut sitä? 
11. Hamstraatko käsityömateriaaleja? Jos kyllä, niin mitä ja miten paljon varastoihisi on kertynyt? 

8 kommenttia:

 1. Kiitti haasteesta! Kivoja kysymyksiäkin oot keksinyt, täytyy vastata viikonlopun aikana jos vain ehtii!

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteeseen osallistumisesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, kun haastoit minut. :) Olinkin jo toivonut, että joku heittäisi minullekin tämän oikein mukavan haasteen.

   Poista
 3. Kiitos haasteesta :) Yritämme vastailla pikapuoliin :)

  VastaaPoista
 4. Äaöskalsjkiagjog, just olin laittamassa sun blogia mun Liebster award-postaukseen, mutta joudun näemmä etsimäänu uuden kohteen :D

  VastaaPoista