maanantai 21. syyskuuta 2015

Piirakkasukat syksyisissä väreissä

Ostin ajat sitten Lankamaailman alennusmyynnistä Austermann Step 6 - Irish Rainbow -sukkalankaa värissä 624 Ferbane. Olen jemmaillut tuota kerää aarteenani jo pidemmän aikaa, varmaankin sen kalliin hinnan ja kauniiden värien takia. Lankainventaarion yhteydessä päätin, että on aika tehdä jotakin tuosta kerästä, ja niin syntyivät nämä piirakkasukat.


Piirakkasukan ohje: (vai pitäisikö sanoa resepti, kun piirakasta on kyse?)

Luo 50 (13-12-11-14) silmukkaa ja neulo niillä viiden kerroksen verran *1 takakautta oikein, 1 nurin* joustinneuletta. Aloita sitten pitsineule puikoilla 2 ja 3 alla olevan ohjeen mukaisesti, ja jatka puikoilla 4 ja 1 joustinneuletta.

1. kerros: 5 n, 6 o, lk, 1 o, lk, 6 o, 5 n
2. kerros: 4 n, 2 o yht., 5 o, lk, 3 o, lk, 5 o, ylivetokavennus, 4 n
3. kerros: 3 n, 2 o yht., 5 o, lk, 5 o, lk, 5 o, ylivetokavennus, 3 n
4. kerros: 2 n, 2 o yht., 5 o, lk, 7 o, lk, 5 o, ylivetokavennus, 2 n
5. kerros: 1 n, 2 o yht., 5 o, lk, 9 o, lk, 5 o, ylivetokavennus, 1 n.
6. kerros: 2 o yht, 21 o, ylivetokavennus

Toista kerroksia 1-6 kunnes varsi on haluamasi mittainen. Siirrä sitten 4. puikolta yksi silmukka 3. puikolle, ja tee haluamasi kantapää. Kantapään jälkeen siirrä 3. puikolle siirretty silmukka takaisin 4. puikolle. Jatka puikoilla 1 ja 4 sileää neuletta jalkapohjaan, ja tee puikoilla 2 ja 3 edelleen pitsineuletta.

Kun sukka on riittävän pitkä ja olet viimeksi neulonut 6. kerroksen, aloita kärkikavennukset. Neulo 1. puikon lopussa ylivetokavennus, 1 o ja 4. puikon alussa 1 o, 2 o yht joka kerroksella. Jatka samanaikaisesti pitsikuvioa puikoilla 2 ja 3, mutta jätä langankierrot tekemättä, jolloin sukan pääliosakin kaventuu. Kun olet neulonut 6. kerrokseen saakka ilman kavennuksia, siirry tekemään puikolla 3 samanlainen kavennus, kuin puikolla 1, ja puikolla 2 samanlainen kavennus, kuin puikolla 4. Jatka tätä, kunnes silmukoita on jäljellä 9 kappaletta ja päättele sukka.


Yllä olevalla ohjeella tulee naisen jalkaan sopivan kokoiset piirakkasukat 7 Veljestä -langan vahvuisella langalla. Itse käytin näiden sukkien neulomiseen 4 mm puikkoja, sillä käsialani on tiukkaa. Tekemäni sukan koko on noin 40, eli nämä sukat jäävät lämmittämään omia varpaitani. :)

Austermann Step 6 on mielestäni hämmentävän riittoisaa lankaa. Näiden sukkien jälkeen kerää jäi vielä jäljelle 80 gramman verran, eli siitä saa vielä oikein mainiosti lasten koon villasukat joululahjavarastoon.


6 kommenttia:

 1. Ihanat sateenkaarisukat:) onko tuo kuvan kissa oma lemmikkisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kehuista! :) Kuvien kissa ei ole lemmikkini, vaan yksi poikaystäväni kissan jo aikuiseen ikään ehtineistä pennuista. Satuin vaan samalla kertaa, kun kuvattiin nämä sukat, napsaisemaan kuvia tuosta Sirccu-kissasta, niin pakkohan niistä yksi oli laittaa tänne blogiin postausta piristämään.

   Itsellänikin tosin on kaksi kissaa, joista olen ajatellut tehdä ihan erillisen postauksen tänne blogiini jossain vaiheessa. :)

   Poista
 2. Piirakkasukat on kyllä vaan harvinaisen toimivat ja passelit tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kiva malli tehdä, ja näyttävät jalassakin kivalta! :) Nääkin on tosi kivanväriset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota piirakkaa on kyllä tosi mukava tehdä! Näyttää paljon vaikeammalta, kuin oikeasti on. :D Täytyy kyllä tehdä useammatkin piirakkasukat. :),

   Poista
 3. Ai sieki ulkoilutat kissoja. : 3

  VastaaPoista