perjantai 4. syyskuuta 2015

Pussukoita ja salainen ystävä

Äitini pyysi minua ompelemaan itselleen töihin penaalin, sillä hänen työssään kyniä tulee kanniskeltua mukana melko suuriakin määriä. Toiveena oli jotakin hieman normaalia markettipenaalia suurempaa, ja tietenkin kivan näköistä. Tästä meikäläinen innostuikin, ja surautteli ompelukoneella kaksi erilaista pussukkaa Jätti-Rätin alennuspäiviltä ostetuista kankaista.


Ensimmäisenä syntyi tämä kettukuvioinen pussukka, joka muistuttaa muodoltaan enemmänkin meikkipussia tai toalettilaukkua, kuin perinteistä penaalia. Tämäkin olisi äidilleni kelvannut kuulemma oikein hyvin, mutta halusin kokeilla myös ihan penaalin mallisen pussukan ompelua. 


Ja niin syntyi myös tämä koirakuvioinen pussukka, joka muistuttaa jo paljon enemmän penaalia! Kokoa sillä on enemmän, kuin keskiverto penaalilla, kuten toivottiin, mutta siltikään se ei ole mikään järjettömän iso. Saas nähdä, kumman äitini näistä valitsee käyttöönsä, ja mitä käyttöä keksin ylijäävälle pussukalle.

Ja jos sitten hypätään ihan toiseen aiheeseen. Facebookissa nimittäin järjestetään neljän kuukauden mittainen Salainen käsityöystävä -rinki, johon minäkin osallistuin. Kyseessä on ensimmäinen tämänkaltainen rinki, jossa olen mukana, ja odotan innolla ensimmäistä pakettiani ja sitä, että pääsen itsekin lähettelemään paketteja. Itse sain jo omalta salaiselta käsityöystävältäni oikein suloisen postikortin, vaikken olekaan vielä itse saanut osoitetta, johon oman korttini lähetän.Tänään lähdenkin sitten kauppakeskus Skanssiin ostamaan valmiiksi postikorttia omalle salaiselle käsityöystävälleni. Myös luonnoslehtiö pitäisi ostaa koulua varten.

Nyt syksyn myötä kirjoitustahti saattaa koulukiireiden takia muuttua hieman hitaammaksi, tai ainakin ompelupainotteisemmaksi, kun neulomiselle ei jää enää yhtä paljoa aikaa. Toivottavasti se ei kuitenkaan haittaa, ja pysytte silti uskollisesti lukijoinani. Koitan yhä pysyä mahdollisimman aktiivisena täällä bloginkin puolella. :) 

6 kommenttia:

 1. Erityisem kiva tuo koirakangas, mistä ostit? Mukavaa varmaan osallistua tuohon rinkiin, jännäämistä ja odottelua pitkin syksyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat kankaat on ostettu Kaarinan Jätti-Rätistä. Siellä oli vielä kolmattakin saman sarjan kangasta, ja pakko sitäkin oli ostaa. :D Näistä kankaista on muuten tulossa pussukoita varmaan jopa myyntiin saakka, vink vink ;)

   Olen ihan innoissani tuosta ringistä, kun se nyt alkukankeuksien jälkeen lähti liikkeelle. Jännitänkin täällä jo, mitä ensimmäinen, tämän kuun loppupuolella saapuva paketti oikein pitääkään sisällään... :)

   Poista
 2. Hienoja pussukoita! Osaat laittaa siis asiat tärkeysjärjestykseen, koulu ensin blogi sitten :) Mukavaa syksyä opintojen parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täytyy kyllä panostaa oikeasti noihin opintoihin, kun ne on sen verran kiinnostaviakin. Kyllä siinä sivussa sitten syntyy blogipostauksiakin valmistuneista töistä.

   Mukavaa syksyä myös sinulle! :)

   Poista
 3. Ihania pussukoita jälleen! :) Minäkin olen ringissä mukana, mutta osoite tuli itsellenikin vähän myöhässä. Korttiakaan en ole vielä lähettänyt kun en kotona ole ollut, mutta ehkä se annetaan minulle anteeksi :D Mielenkiinnolla odotan, mitä syksy tuo tullessaan!

  Ps. Tsekkaa ihmeessä kehittelemäni Pinterest-haaste, se kaipaisi vielä osallistujia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tuo osoite tuli myöhässä, ja sen jälkeen sitä kertaalleen vaihdettiinkin... :/ Melkoista sehlausta on siis ollut, toivottavasti kuitenkin tästä eteenpäin toimisi!

   Täytyykin kurkata tuo haasteesi, kiitti vinkistä! :)

   Poista