lauantai 3. lokakuuta 2015

Haaremihousut valmiskaavasta

Koulussa aloitettiin vaatteiden ompelu ompelemalla pari vaatetta valmiskaavoista. Toiseksi vaatteekseni valikoituivat haaremihousut kirjasta Rohkeasti kaunis - 15 helppoa ja pukevaa vaatetta kaikenkokoisille. Kankaaksi nappasin Jätti-Rätistä oranssia ohutta puuvillakangasta, joka on alunperin tarkoitettu verhokankaaksi, mutta on sopivan liehuvaa näihin pöksyihin.


Näiden kaavojen piirtämiseen, leikkaamiseen ja ompelemiseen meni aikaa muutaman päivän oppitunnit. Kirjan ohje oli mielestäni äärimmäisen huono, sillä mistään ei löytynyt esimerkiksi kokotaulukoita - kaavasta oli saatavilla koot 1-4, joille ei ollut annettu missään minkäänlaisia mittoja.  Onneksi kuitenkin sattumalta valitsin oikean koon.


Taskujen kanssa jouduin jonkin verran soveltamaan, samoin lahkeensuiden laskosten. Olen kuitenkin oikein tyytyväinen näihin haaremihousuihin, ja tulen varmasti käyttämään niitä vielä tänä syksynä.2 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköiset, ihanan pirteät! :) En ole kuullutkaan tuosta kirjasta, pitääkin tutustua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! :) Tuosta kirjasta löytyy tosi paljon tosi kivoja vaatteita, sellaisia mukavan löysiä ja rentoja. Nimi vaan oli jokseenkin luotaantyötävä, ja oikeasti huonona puolena kirjassa oli kokotaulukoiden puute.

      Poista