lauantai 24. lokakuuta 2015

Harmaata

Vanhempani kävivät viikonloppuna luonani, ja isäni tilasi minulta pipon. Kuulemma pitäisi olla lämmin, muttei kuitenkaan karhea ja kutittava, väriltään harmaa ja reunan pitäisi olla taitettu. Kiikutin sitten isän Lankamaailmaan lankaa valitsemaan, ja sieltähän valikoitui ihanan pehmoinen Hjertegarnin Vidal Alpaca, joka on 100 % baby-alpakkaa, joka on värjätty ekologisilla, mahdollisimman vähän luontoa rasittavilla väriaineilla. 

Selailin Ravelrysta pipo-ohjeita, vaan sopivaa ei tuntunut löytyvän valmiina. Niinpä päädyin soveltamaan tämän ohjeen pohjalta. Neuloin ensin jokusen kerroksen ohjeen mukaista 4 oikein, 2 nurin, 2 oikein, 2 nurin -neulosta, ja kunnes taittoreuna oli sopivan mittainen. Sen jälkeen neuloin kerroksen oikeaa. Lopun pipon tein linkin ohjeen perusteella ja lankaa siihen upposi ihan pikkasen yli 50 grammaa. Taitettava reuna pysyy hyvin paikoillaan, mutta halutessaan sen voi laskea myös alas, jolloin pipo peittää enemmän korvia.
Tämä pipo oli ensimmäinen alpakkalangasta tekemäni neuletyö. Lanka oli ihanan pehmoista, suorastaan kuin pumpulia! Alpakkalankoja tulee varmaankin jatkossakin päätymään puikoilleni, vaikka nuo ovat perinteisiä lampaanvillalankoja kalliimpia. Itse asiassa tätä lankaa jäi jäljelle paria grammaa vajaa 50 gramman kerä, ja siitä pitäisi keksiä jotakin kivaa neulottavaa. Ostan varmaankin jotain toista lankaa raidoitettavaksi tämän kanssa, ja teen itsellenikin pipon talveksi. 

4 kommenttia:

 1. Ihana alpakkapipo. Tein itselleni viime talveksi alpakasta pipon. Oli kyllä niin ihana pitää. Hiemankaan se on kalliimpaa kuin normi novitat mutta kyllä kannatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, isäkin kehui, että on ihanan pehmoinen päässä, eikä kutita. Tämä ostamani alpakkalanka maksoi hieman päälle kuusi euroa per 50 gramman kerä. Ostin varmuuden vuoksi kaksi kerää (tai siis isä osti), ja toisesta kerästä tuli käytettyä noin kaksi metriä tähän pipoon. Ilman tuota taitetta siis olisi kuudella eurolla saanut alpakkapipon, ei siis lainkaan paha! Vaan nyt mulle jäi ihan pikkasen vajaa kerä tuota harmaata alpakkalankaa, ja ostin sille kaveriksi sellaista sinapinkellanoranssia, joista teen itselleni raitapipon. :)

   Poista
 2. Tyylikäs pipo ja alpakat on söpöjä:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Alpakat on kyllä niin suloisia, ettei mitään rajaa. :3 <3

   Poista