keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Nyt on sukanvarret ihan rutussa

Viime aikoina on tullut neulottua pääasiassa yksivärisiä sukkia, joten päätin tarttua ihanan väriseen raitalankaan, jota ostin jokin aika sitten Lankamaailmasta. Lanka on siis siis Svarta Fåretin Socky -raitalankaa, josta 60% on villaa, 20 % akryyliä ja 20% polyamidia.


Täytyy myöntää, että tämä ruttusukka-malli nousi yhdeksi lemppareistani. Sukkaa on niin helppo tehdä, mutta ruttujensa ansiosta siitä tulee todella kaunis. Malli sopii mielestäni etenkin raitalangoille, mutta pakko tätäkin on joskus päästä kokeilemaan yksiväriselläkin langalla.Sukan varteen loin 12 silmukkaa per puikko, ja neuloin niillä 10 kerrosta 2 oikein 2 nurin -joustinneuletta. Sitten neuloin 12 kerrosta pelkkää oikeaa. Ruttu tehdään nostamalla työn takaa 9 kerrosta alempaa silmukoita ja neulomalla ne oikein yhteen puikolla olevien silmukoiden kanssa. Ensimmäinen ruttu tehdään puikon kuudella ensimmäisellä silmukalla, ja loput puikon silmukoista neulotaan oikein. Tämä toistetaan kaikkien puikkojen silmukoilla. 

Tämän jälkeen neulotaan taas 12 kerrosta oikein. Tälllä kertaa ruttu tehdään puikkojen kuudella viimeisellä silmukalla. Näin rutut asettuvat kauniin tasaisesti sukan varteen. Näitä kahta mallikertaa toistetaan kunnes sukan varsi on sopivan mittainen. Omasta mielestäni pariton ruttumäärä näyttää varressa paremmalta, kuin parillinen, joten itse tein viisi ruttua per varsi.


Kun tänään kävin kaupungilla ystäväni Sannan kanssa, sain tämän puhuttua minulle malliksi näiden sukkien kuvaamisen ajan. Kerrankin sain kuvata villasukat jonkun muun jaloissani, kuin omissani! 

4 kommenttia:

 1. Ihanat sukat! Kivan väriset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin olen ihan ihastunut noihin väreihin, ja näistä langoista piti alun pwrin tulla polvisukat itselleni

   Poista
 2. onpa ihanat villasukat!! osaisipa sitä itsekkin kutoa noin kauniisti :)

  VastaaPoista