sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Viekas kuin kettu!

Syyslomalla minun piti pitää lomaa ompelemisesta, ettei arki muistuta liikaa koulunkäyntiä. Kuitenkin loman puolivälissä tajusin, ettei minulla ole tarpeeksi tunikoita, joita käyttää legginssien  tai sukkahousujen kanssa, ja niinpä päädyin ompelemaan. Kankaaksi kaapista valikoitui Hämeen Tekstiilituonnista ostamani pinkkimusta kettutrikoo. 

Tunikan kaavat piirsin vapaalla kädellä vanhan toppini perusteella, leventäen ja pidentäen helmaa reilusti. Ommellessa kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni ompelukoneeni kaksoisneulaa. Toinen neula tekee silloin tällöin hyppytikkejä, mikä on kuulemma melko yleistä kaksoisneulalla ommellessa, mutta muuta valittamista en jäljestä löydä. Kaksoisneulalla saa oikein nätisti ommeltua trikoovaatteiden päärmeet. Aikaisemmin olen tämän homman tehnyt saumurin kanssa kikkaillen.
Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen! Vaikkei pinkki olekaan lempivärejäni, kankaan ketut kompensoivat sen väriä. On ihanaa saada lisää tällaisia käyttökelpoisia, kivan näköisiä perusvaatteita.

6 kommenttia:

 1. Ihana kangas ja muutenkin hyvän näköinen tunika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! :) Tällä kaavalla on jo tuloillaan toinenkin tunika, tosin pikkasen lyhyempänä. Ja äitinikin tilasi minulta tunikan, kun näki tämän yksilön.

   Poista
 2. Pinkkihän on paras väri! Ihana tunika. Olen niin kade niille, jotka osaa ommella :) Osaisinpa minäkin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse jonkin verran vierastan pinkkiä, vaikka väreistä muuten tykkäänkin. Sitä löytyy vaatekaapista vähiten. Sen sijaan oranssia, turkoosia, vihreää ja kaikkia muita ihania värejä vaatevalikoimani on pullollaan!

   Kannattaa vaan rohkeasti koittaa ommella! Tässäkään tunikassa ei oikeastaan ole vaikeita kohtia. Saumurilla hurauttelin olka- ja sivusaumat, ja sen jälkeen taitoin pääntien, kädenteiden ja helman päärmeet ja surauttelin ne ompelukoneella kaksoisneulan avulla. Yllättävän helppoa hommaa!

   Poista
 3. Ihana tunika! Kumpa minäkin voisin joskus sanoa, että vaatekaapissani olisi jokin aukko, syy ompeluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mun vaatekaapissa oikeasti ole pahemmin aukkoja, hyvä jos ovi menee kiinni :D Mutta aina voi huijata itseään, jotta pääsee ompelemaan!

   Poista