maanantai 16. marraskuuta 2015

Mitä jäi käteen Kädentaitomessuista?


Kaikki ovat jo varmaan kyllästymiseen saakka lukeneet blogipostauksia Tampereen Kädentaitomessuilta, mutta vielä minäkin kannan korteni kekoon messupostauksen kirjoittamisessa.

Olin siis Kädentaitomessuilla lauantaina, ja voi sitä ruuhkan määrää. Parkkipaikkaa ei löytynyt mistään, joten uhkarohkeasti parkkeerasin autoni jonkin pienen sähkötarvikeliikkeen tai muun sellaisen pihaan, vaikka liikennemerkki kielsikin messupysäköinnin. Siitä sitten kävelin parisataa metriä tunkkaiseen ja kuumaan messuhalliin, jotta voisin yrittää lähestyä kojuja, joita ei ihmisvilinältä meinannut edes saavuttaa.

Saavuin messuille jonkin verran ennen yhtä, joten suuntasin Blogaajien Meeting Point -pisteellä olevalle neuleblogaajien yhteisneulontamiitille. Joko minä tai kaikki muut ymmärsivät väärin sanan "yhteisneulontatuokio", sillä olisin voinut miitin menosta kuvitella, että olen saapunut vauva.fi:n tapaamiseen. Vain muutamalla hengellä oli käsissään neulomus, eikä ketään kiinnostanut keskustella käsitöistä, vaan blogaajien vauvat ja niistä ja niiden tarvikkeista keskustelu veivät kaiken huomion. Melkoinen pettymys siis meikäläiselle. 

Liukenin neuletapaamisesta melko nopeasti, ja siirryin kiertelemään messuhalleja. Halleissa tosiaan oli aivan järjetön ruuhka, kuten aikaisemmin jo mainitsinkin. Tämän ruuhkan takia en viitsinyt edes vaivautumaan yrittämään valokuvaamista. Messutarjouksetkaan eivät mielestäni olleet kovin kummoisia, paitsi Novitan myyntialueella. Tosin tuntui, että sielläkin oli ihmisiä enemmän kuin myytäviä lankakeriä. 

Mitä siis jäi käteen Kädentaitomessuista? Vitutus, pettymys, lankaa, kukkaronkehyksiä ja korutarvikkeita. Ensi vuoden Kädentaitomessut ovat minulle ehdoton ei. Vaikka sisäänpääsy olikin suhteellisen edullinen (opiskelijahintainen päivälippu 10 euroa), tuntuu siltä, ettei tapahtumalla ollut minulle tarjottavaa edes tuon rahan edestä.  Ostokset sentään lohduttavat.


Novitan myyntipisteellä tartuin Seiskaveikan Raita-lankojen kolme kerää kympillä -tarjoukseen. Vihreänkirjavat Regiat puolestaan maksoivat 6 euroa / kerä, ja raidalliset Regiat kympin kerä. Etenkin tuota sateenkaariraidallista Regiaa olen jo pitkään himoinnut, joten sen löytyminen oli iloinen yllätys! 


Taitoisan ihanan värikkäältä kojulta puolestaan mukaani tarttui tekstiililiimaa (heh heh, mikä kielikuva!), kukkaronkehyksiä ja puuriipuksia korvakorujen tekoa varten. 

Olihan näissä messuissa siis loppujen lopuksi jotain hyvää. 

24 kommenttia:

 1. Miulla jäi vähä samat fiilikset viime vuodesta. Ootin hirveesti mut ei ne sit kovin kummoiset ollukkaa. Tarjouksetkaan ei niin hyperkivoja, et viittis ajella reilut 300 kilsaa per suunta. ainut mikä harmittaa, ois ollu kiva tavata "kollegoita", mutta muuten..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin odotin näitä ihan innoissani, ja sain kaikesta siitä hypetyksestä ihan erilaisen mielikuvan messuista, kuin mitä tarjolla oli, kun pääsin paikalle. Mulla ei onneks ollut ihan kolmeasataa kilsaa per suunta ajeltavana, mitä nyt vaan Turku - Tampere - Turku -väli. Tuo kollegoidenkin tapaaminen jäi mun osaltani tosi vähäiseksi... :/ Jotenkin odotin, että esim. sinä olisit tulossa tuonne neuleblogitapaamiseen.

   Poista
  2. Voi ei :D Lupaan yrittää tulla ensi vuonna, nyt on hirveen moni laittanut viestiä et miks miuta ei näkynyt :D <3

   Mutta niih, harmi. Kyllähä sieltä ideoita saa ja sillee, mutta niih.. :)

   Poista
  3. Eipä mulla ideoitakaan kovin paljoa tarttunut mukaan, kun aikalailla samat jutut näkee netistäkin nykyisin :D

   Poista
 2. Ylärivin reunimmaiset Regian on kyllä jännä värisiä.

  Itse en oo messuilla käynyt, mutta..hieman nyt kyllä mietityttää menetinkö mtn vaikken käyny.
  Tokihan sitä odottaa KUNNON tarjouksia.. mutta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi reunoilla olevat regiat on kyllä mielenkiintoisen ja jännän näköisiä, saas nähdä, millaisia sukkia niistä tulee! Ihan vaan uteliaisuuttani päädyin ne ostamaan.

   Uskon, ettet menettänyt yhtään mitään. Itsellenikin olisi tullut halvemmaksi hakea nuo langat ja muut ostokset ihan vaan kaupasta, tai tilata nettikaupoista, saati maksaa 30 euroa bensoista ja kymppiä sisäänpääsystä messuille. Viikko sitten Meidän Viikonloppu -tapahtuman OutletExpoilla käyneenä odotin jotain samantasoisia tarjouksia näiltäkin messuilta. :/

   Poista
  2. Mä olisin halunnut mennä messuille, mutten yksin. Pitää järjestää ensivuonna kimppakyyti niin saadaan bensakulut jaettua. Näitkö siellä muuten jotain puikkopiian tapaista myynnissä? Mulla on itsetehdyt muovikipoista, mutta haluaisin sellaiset hienot puiset puikkopiiat. Puikkopiikoja mä olisin sieltä messuilta lähtenyt hakemaan. Mietein, että olisiko mulle tullut turha reissu.

   Poista
  3. Toi kimppakyyti kuulostaa ihan hyvältä idealta, jos siis ens vuonna oon ollenkaan tuonne menossa. Ainakin Succaplocci -kojussa oli noita puisia puikkopiikoja myynnissä, mutta niitä saa tilattua kyseisen kaupan nettikaupastakin. :)

   Poista
 3. Olin myös pettynyt messujen lankatarjouksiin. Tai siihen, ettei niitä juurikaan ollut. Muuten olen viikonloppuun tyytyväinen. Mentiin kaverin kanssa Treelle jo perjantaina ja vietettiin pe-päivä kaupungilla. Piipahdettiinpa jopa paikallisbussilla Lielahden Lankamaailmassa. Siellä muuten oli ihan huipputarjouksia!
  Lauantaina startattiin messuille jo heti ysiltä. Onneksi, koska puolen päivän maissa oltiin jo kierretty lähes koko alue, kun porukka vasta alkoi valua kunnolla sisään. Lähdettiin kahden maissa pois kyllästyneinä tungokseen ja tönimiseen. Kaiken kaikkiaan messuista jöi vähän paska maku. En tiedä menenkö ensi vuonna uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin jäi näistä messuista jokseenkin paska maku suuhun. Kanssakävijät oli tosi epäkohteliaita, ja tönimistä tapahtui tosi paljon. :( Itse en varmaankaan ensi vuonna tuonne lähde.

   Poista
 4. Taisin olla tosi viisas, kun viime hetkellä peruin Tampereelle lähtemiseni. Arvasin ettei siellä mene kuin terveys ja rahat =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ainakin minun korvaani viisaalta päätökseltä!

   Poista
 5. Jollakin tapaa lohdullista lukea tämä päivitys, kun nimittäin satuin olemaan Tampereella viikonloppuna, mutta sellaiseen aikaan, etten olisi messuille kerinnyt mitenkään (tai tunniksi korkeintaan, mikä isoilla messuilla olisi sama kuin ei edes menisi...) ja vähän harmittelin, että jäivät nyt välistä. Mutta ehkä en sitten kuitenkaan jäänyt ihan niin paljosta paitsi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et tosiaankaan jäänyt paljosta paitsi! Toisaalta, enpä ole saanut näin pahaa ruuhkaa kokea missään muualla! :P

   Poista
 6. Minä tykkäsin messuista! Syinä oli varmaan sellaiset asiat kuin "liikkeellä ilman lapsia, ruuhkassa viihtyvä persoona sekä ostelee mitä huvittaa tarjouksista välittämättä". :) Sitäpaitsi, meillä sinun kanssasi oli käsityöt esillä meetingissä. :D Oli kiva tavata. Joko on lapaset valmiit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että tykkäsit :) Eivät ole vielä valmiit, kun päädyin aloittamaan samanaikaisena työnä sukkia. :D

   Poista
 7. Mä lähdin messuille ilman mitään ennakko-odotuksia juuri sen takia, ettei vaan pettyisi omiin liian korkeisiin odotuksiin. Tosin, en ole vielä koskaan joutunut pettymään Tampereen messuihin. Toisin kuin esim. Turun... Ja mulle tämänkin vuoden messut olivat erittäin antoisat ihan kaikelta anniltaan; tuotteet, tuottajat, esiintyjät ja ihanan paljon samanhenkisiä ja hyvän tuulisia ihmisiä liikkeellä!

  Messutarjouksista on pakko huomauttaa sen verran, että kun kyseessä on Kädentaitomessut, jossa pääosaa esittävät kotimainen muotoilu, kädentaidot, pienyrittäjyys ja käsityöläiset, niin on aika röyhkeää odottaa tarjouksia palveluista ja tuotteista, joista suurin osa on ikävä kyllä pääosin jo alihinnoiteltua. Tuo kommenttisi osoittaa jälleen kerran sen, ettei kädentaitoja ja sillä itseään elättää yrittäviä arvosteta edelleenkään tässä maassa läheskään niin paljon kuin kuuluisi. – Itselle ei tulisi mieleenkään metsästää tällaisilta messuilta tarjouksia, vaan nimenomaan niitä harvinaisia herkkuja mitä ei Turusta saa! Kuten esim. indievärjäreiden ihania lankoja, joita pääsee ihan käytännössä hypistelemään eikä tarvitse tietokoneen ruudulta arvuutella mahtaako värisävyt olla kuinka oikein.

  Mulle messut olivat lisäksi todella suuri inspiraation lähde muuten harmaassa ja synkässä vuodenajassa. Nyt on pää taas täynnä ideoita, joita voi toteutella kevättä ja valoa odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vielä ollut muilla varsinaisilla käsityömessuilla, kuin näillä Tampereen, ja kaikesta siitä innostuksesta, mitä netistä sain lukea, ajattelin nämä paaaaaljon paremmaksi.

   Tiedän, että käsityöläiset saavat liian pientä palkkaa, ja muutenkin heidän tulonsa ovat pienet, mutta kuvittelin, että paikalla olisi parempia tarjouksia esim. langoista ja kankaista. Odotin esimerkiksi, että Regian ja muiden vastaavien isompien tuottajien langoista olisi jonkin sortin tarjouksia, edes jotain -10% -tyyppisiä, vaan ei. Ainoat tarjouksessa olevat materiaalit taisivat olla tuolla Novitan myyntialueella. En mistään indie-langoista ja ihmisten käsitöistä olettanutkaan olevan mitään "100 kappaletta eurolla" -tyyppisiä tarjouksia (ja itse asiassa sovin jo alustavat kaupat 250 euron hintaisista kengistä...) mutta niitä materiaalitarjouksia tosiaankin odotin löytäväni.

   Minun oli hankala kerätä tuolta inspiraatiota, sillä koko paikka oli niin ruuhkainen, ja valokuvaaminenkin messuilla oli kiellettyä. Nautin enemmän siitä, että saan vaikkapa Pinterestistä tai Ravelrystä selailla niitä ideoita omassa rauhassa, ja tallentaa ne muistiin parilla hiirenklikkauksella, ja sitten kaivaa ne esiin helposti milloin vain haluan, ja alkaa toteuttamaan. Ehkä tällaiset messut eivät vain ole minun paikkani. :/

   Poista
  2. Olen ihan samaa mieltä Illuusian kanssa noista tarjouksista. Luulisi, että kun paikalla on paljon esim. lankamyyjiä, olisi heidän välillä edes pientä kilpailua. Parhaat tarjoukset minä löysin perjantaina Tampereen Lankamaailmasta.

   Älä Illuusia masennu vaikka messut ei ehkä vastannut mielikuvaasi. Ehkä ensi vuonna löydät jotain uutta katseltavaa messuilta. Viime vuonna olin ihan innoissani messuista ja tänä vuonna vähän ilo lopahti, mutta kyllä ajattelin mennä ensi vuonna uudestaan, jos vain aikataulu passaa :) Jospa ensi vuonna törmättäis ihan livenä paikanpäällä :)

   Poista
  3. Toivottavasti ensi vuoden messuilta tosiaan löytyisi jotain mielenkiintoista katseltavaa ja enemmän ostettavaa. Tämänvuotisen hintatason huomioiden suurimman osan myytävistä tavaroista olisi saanut netistä tilaten samaan hintaan kotiovelle saakka. Toivottavasti törmäillään ensi vuoden messuilla! :)

   Poista
 8. Liityin lukijaksesi ihanaan blogiin. Osaat hyvin kirjoittaa aiheista ja tuumailla asioita eri kantilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuistasi ja lukijaksi liittymisestä! :) Mukava kuulla, että blogini ja kirjoitukseni miellyttävät sinua!

   Poista
 9. Tuli taas käytyä messuilla täältä Imatralta.Kivaa oli vaikka jäi varmaan puolet näkemättä.No lankaa tuli ostettua ja violettia matonkudetta.Ei ollut kuin kilo kun myyjä ei etsinyt pöydän alta vaan kun menin toisen kerran niin oli ollutkin pöydän alla mut oli myynyt jo toiselle.ARVAA HARMITTIKO NO JA PALJON.Mattoa kudon niin oisin tarvinnut ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ihan varmasti harmitti! :( Itse en ole koskaan kutonut mattoa, mutta olisi mielenkiintoista kokeilla. Pitää varmaan joskus ilmoittautua jollekin kansalaisopiston matonkudontakurssille.

   Poista