torstai 26. marraskuuta 2015

Myssy ja kypärämyssy

Olen ollut tämän viikon sairaslomalla flunssan ja kurkkukivun takia. Jotain simppeliä tekemistä on kuitenkin pitänyt keksiä, eihän sitä toimettomana malta olla. Eilen illalla hurauttelin saumurin kanssa trikoopipon ja tänään värkkäilin kypärämyssyn. Ei siis yhtään pöllömmin vietetty sairasloma!
Kypärämyssy on tehty Ottobren Lohikäärmelakki -ilmaiskaavalla. Kooksi valikoitui 50, ja sen olisi tarkoitus sopia pari vuotta vanhan pojan päähän. Saas nähdä, onko sopiva.

Saumat hurauttelin saumurilla ja viimeistelin ne tikkaamalla saumavarat kiinni kypärämyssyyn ompelukoneen kaksoisneulan avulla. Ohjeesta poiketen en kantannut alaosaa resorilla, vaan saumuroin kankaan reunan, ja sen jälkeen taitoin sen nurjalle ja ompelin päältä kaksoisneulalla. Lisäksi jätin alkuperäiseen myssyyn kuuluneet "Lohikäärmelärpäkkeet" pois.Kypärämyssyn lisäksi tästä samasta kankaasta valmistui myös nopea trikoopipo Sinisen talon Susan -blogin ohjeella. Tälle pipolle minulla ei ole vielä päätä tiedossa, mutta kypärämyssy pääsee ihan lähipäivinä joululahjapakettiin. Jos siis olet kiinnostunut tästä piposta, olisi se mahdollista ostaa. Sanoisin, että pipo sopii parhaiten ala-asteikäisen päähän, mutta miksei pienipäiselle aikuisellekin.

Myssyjen pöllö-interlockin olen löytänyt muutama kuukausi sitten Jätti-Rätin palalaarista, ja se tarttui mukaan ihan näitä päähinekokeiluita varten. Kangas on nurjalta puoleltaan iiiiihanan pehmeää, joten mielestäni se sopii oikein hyvin esimerkiksi tuohon kypärämyssyyn. Kypärämyssyn resori puolestaan on ostettu Selialta. Aivan samaa sinisen sävyä se ei tämän pöllökankaan kanssa ole, mutta ei sen minun mielestä tarvitsekaan olla. Hyvältä se näyttää näinkin. Vielä olisi tarkoitus tehdä kypärämyssyn kaveriksi tuosta samasta pöllökankaasta tumput, ja sitten kääräistä nämä joulupakettiin. Toivottavasti ovat saajalleen mieluisia! :) 

4 kommenttia:

 1. Jotenkin hauskan näköistä, kun on iäkkäännäköisten puukasvojen ympärillä värikäs lasten myssy :) Onko tuo puupää sun, ja jos on, niin oletko nimennyt sen jotenkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, niin on! :D Tämän yrmeän herran nimi on aina ollut ihan vaan Puupää. Yleensä hän katselee lankakaappini päältä olohuonetta Neuvostoliiton paraatilakki päässään. Aikaisemmin hän asusti vanhempieni luona kaapin päällä, ja vanhempani ovat löytäneet Puupään jostain huutokaupasta, mutta viime reissulla vanhempieni luo nappasin vanhan herran luokseni asustelemaan. Ei näytä oikein nauttivan tuosta kypärämyssystä! :D

   Poista
  2. No ei kai sitä kypsässä iässä enää ihan mitä tahansa viitsisi päähänsä pistää :D

   Poista
  3. No niinpä! :D Ei ihmekään, että on noin yrmeä!

   Poista