torstai 5. marraskuuta 2015

Perussukka, paras sukka

Olen jo pitkään halunnut tehdä jotakin kaapissani piilottelevista Regian 6-fädig color -langoista, mutten ole keksinyt sopivaa mallia. Tänään sitten tajusin, että niistähän voi tehdä perussukkia, jos mallin keksiminen ei onnistu! Niinpä nappasin uudet puikot käyttöön, ja aloin neuloa.

Sukkaan on luotu 12 silmukkaa per puikko, 4 mm puikoille. Varteen neuloin 10 kerrosta 2 o 2 n -joustinta, ja sen jälkeen oikeaa aina kantapäähän saakka, eli 35 kerroksen verran. Sukkien koko on n. 36, eli nämäkin pääsevät sinne joululahjavarastoon.Varasin itselleni myöhäiseksi syntymäpäivälahjaksi lauantailipun Tampereen kädentaitomessuille (14. päivä marraskuuta), joten meikäläistä olisi siis mahdollista nähdä siellä kyseisenä päivänä. Blogiinkin tulen tietenkin kirjoittelemaan juttua näistä messuista.

Lauantaina tuolla kädentaitomessuilla on järjestetty myös neuleblogaajien yhteisneulontatuokio. Paikkana toimii messualueen meeting point -alue, ja kellonaika on 13:00. Tämä vain lisää  entuudestaan innostustani kyseisiä messuja kohtaan. En meinaa pysyä nahoissani, sillä nämä tulevat olemaan ensimmäiset käsityöaiheiset messut, joilla pääsen koskaan vierailemaan! 

12 kommenttia:

 1. Hei! Olit onnekas, ja voitit Villi meininki blogissani liput ensi viikonlopun messuille! Olen lähettämyt siulle sähköpostia siihen liittyen, joten kävisitkö pikaisesti vastaamassa siihen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Käyn vastaamassa viestiin, kunhan pääsen koneelle. :)

   Poista
 2. Joo oon huomannut, että perussukat on ne, mitä itse eniten käytän :D Mutta silti teen niitä erittäin harvoin. Eli mummon tekemät perussukat on eniten käytössä ja kun itse teen jotain hienoja pitsihässäköitä, jää ne yleensä vähemmälle käytölle! Mikä siinä oikein on? :D Mutta kun perussukkia on tylsä tehdä jos lanka ei oo kivanvärinen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en melkein koskaan neulo perussukkia, vaan jotain pitsisiä tms., jotta niissä pysyy tekovaiheessa mielenkiinto. Mulla ei kyllä käytössäkään ole itselläni yksiäkään perussukkia, kun sellaisia ei ole tullut tehtyä itselle, mutta varmasti käyttäisin, jos olisi!

   Poista
 3. Hurjan kauniit nämäkin sukat. Olet kyllä taitava :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat! Ja ihanat nuo sudenkorentoheijastimet jokunen postaus sitten :)

  VastaaPoista
 5. Itekin päädyn monesti neulomaan perussukkia, jos lanka itsessään on jo nättiä :) Yksivärisistä on sit taas mukava neuloa pitsiä, palmikkoa yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä näistä ns. kuviolangoista tulee perussukkia, raidallisista, pätkävärjätyistä ja yksivärisistä puolestaan jotain erikoisempia. Mulla menisi hermot, jos pitäisi yksivärisestä neuloa perussukkaa. :D

   Poista
 6. Minäkin aloitin pari päivää sitten varpaista varteen samalla Regian 6-fädig color langalla. Mutta en saanut väriä täsmäämään ja nyt huomaan, että ovat isot minulle, joten purkuun menee. Mutta ihana lanka neuloa. Ja ihana kokeilla uutta tapaa. Ihana blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes koittanut saada noita värejä täsmäämään, ja itse asiassa toisessa sukassa langan värit menee päinvastaisessa järjestyksessä, kuin toisessa. :D Huomasin sen vasta varren puolessa välissä, niin en viitsinyt purkaa.

   Tein nämä sukat 12 s / puikko, ja sillä silmukkamäärällä tuli naisen jalkaan sopivat.

   Poista