sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Ruska

Kun Novitalta tuli tämän syksyn ja talven uudet langat myyntiin, pystyin vastustamaan miltei kaikkia houkutuksia. Ruska-lanka oli kuitenkin aivan liian ihanaa hyllyyn jätettäväksi, joten nappasin sitä kaksi kerää ostoskoriini tietämättä, mitä niistä tulisin tekemään. Nyt kun talvi lähestyy, kaivoin nuo kerät esille, loin silmukat puikoille ja tikutin itselleni ihanan paksut ja lämpöiset lapaset.

Tämä uusi Novitan Ruska on melkoisen jännä lanka, sillä koskaan et tiedä, mitä kerältä seuraavaksi tulee. Lanka on akryyli-villa-sekoite, jonka paksuus ja värit vaihtelevat ihan satunnaisesti, tai ainakaan en löytänyt niistä mitään logiikkaa. Jo alkumetreillä huomasin, ettei tästä langasta saisi kahta identtistä tumppua, mutta en antanut sen kuitenkaan haitata - ihanan lämpimät niistä kuitenkin tulisi!Lapaset on tehty tätä ohjetta soveltaen, naisten lapasten silmukkamäärillä ja 4,5 mm puikoilla. Ruskan alkuperäinen puikkosuositus on 7 mm, mutta lanka onkin tarkoitettu villapaitoihin, huiveihin, pipoihin ja muihin vastaaviin vaatteisiin. Käyttämälläni puikoilla neuloksesta tuli juuri sopivan napakkaa lapasiin.

Lapaset tulivat valmiiksi yhdessä hujauksessa - tai no, kahdessa, sillä pidin niiden välillä pientä taukoa. Ne olivat joka tapauksessa yksi tämän syksyn nopeiten valmistuneista neuletöistä. Nämä kädessä ei pitäisi talvella sormia palella!


10 kommenttia:

 1. Mä ihastelin kans näitä värejä. Jotenkin se akryyli vain vieroksuttaa. Silti kauniit lapaset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin vähän mietin tuon akryylin takia, että tuleekohan tästä yhtikäs mitään. Lanka ei kuitenkaan tunnu yhtään muovimaiselta, ja kädessä nämä lapaset ovat ihanan pehmoiset ja lämpimät, muttei ollenkaan hiostavat. Tuulikin pysyy ulkopuolella! Rohkeasti vaan ostamaan tätä lankaa :)

   Poista
 2. Minäkin mietin ihan samaa tuosta akryylistä, mutta hyvä tietää kokemuksia, taidanpa itsekin käydä ostamassa. :) Tosi nätit lapaset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! :) Minustakin nämä ovat todella nätit, varmaan kauneimmat lapaset, jotka minulla on koskaan ollut.

   Poista
  2. Inspiroiduin itsekin tästä langasta. Jos kiinnostaa, kurkkaapa blogistani, millaiset minun lapasistani tuli! Itsekin tykästyin näihin heti, pääsevät varmasti käyttöön!

   http://kultasirkkunen.blogspot.fi

   Poista
  3. Täytyykin käydä kurkkaamassa, kiitti vinkistä! :)

   Poista
 3. Itekin ostin kokeeks tuota Ruska-lankaa ja tykkäsin, vaikka lanka onkin akryyli-villa sekoitetta. Ei tosiaan tuntunu yhtään muoviselta neuloessa ja valmiit lapaset on tosi paksut ja pehmoset :) Ainut mikä hirvitti vähän oli hinta, yks kerä miltei 6€.. Ja kerässä kuitenkin vaan 50g, ettei siitä ihan lapasparia saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kolmesta kerästä saakin jo kahdet lapaset!

   Poista
 4. Hei, montako silmukkaa noissa lapasissa on, en pääse tuosta linkisät kuin Novitan yleisille sivuille ts. en mihinkään tiettyyn ohjeeseen. Kauniit lapaset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Lapasissa on 10 silmukkaa / puikko, yhteensä siis 40 silmukkaa.

   Poista