torstai 19. marraskuuta 2015

Tsuku tsuku tsuku tsuku, lähdetään!

Olen neulonut paljon sukkia, niin suuria, kuin pieniäkin, mutten jostain syystä vielä yksiäkään junasukkia. Tilanne oli korjattava, kun ostin Nalle Taika -lankaa Tokmannin alennuksesta. Puikoille siis päätyi vihreänkirjavaa lankaa, ja ohjeeksi valikoitui Junasukkien kasvatusta -ohje Eilen tein -blogista.


Tein nämä junasukat ohjeen suurimmalla versiolla, eli siis 12-24 kk ikäisen lapsen sukkaohjeella. Tein kuitenkin vain kolme ruttua jalkaterän päälle, sillä näiden sukkien saajalla on melkoisen lyhyt jalka. Tarkoituksena olisi tehdä näille sukille vielä samasta langasta pariksi lapaset junavarrella, ja kääriä setti joululahjapakettiin poikaystävän siskon poikaa varten.


Jotenkin tuntuu, että meikäläisen lankakoriin on piiloutunut päättelymörkö, kun nämäkin sukat lojuivat viikon pari pöydällä odottelemassa päättelyä. Kaiken kukkuraksi olen onnistunut kadottamaan muoviset hyvät päättelyneulani, joten päättelyssä täytyi käyttää terävää, ei-niin-kätevää metallineulaa. Miten te päättelette sukkanne? Käytättekö apuna virkkuukoukkua vai neulaa, vai teettekö päättelyt "taikakeinoin" jo ompeluvaiheessa? Miten saisin säikäytettyä päättelymörköni pois? 

6 kommenttia:

 1. Ompahan kaunis lanka. Miksen oo tommoista väriä nähnyt? Voi kyllä olla syy se, että olen viime aikoina systemaattisesti kiertänyt kauppojen lankahyllyt.
  Nykyään päättelen työn heti, koska muuten se jää ja jää ja jää. Inhoan päättelyä yli kaiken, mutta pakko on vaan yrittää inspiroitua. Päättelen juurikin tuolla terävällä metallisella neulalla. Pelkään, että muuten esim. sukat alkaa purkaantua kesken käytön. Muuten olen löysäpipo, mutta lankojen päättelyssä olen perfektionisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo lanka on nättiä! Varmaankin jollain silmukkamäärällä siitä tulisi myös maastokuviota. Itse bongasin tuon kerän Turun Skanssin Tokmannilta, ja uskoakseni se on näitä tämän syksyn/talven värejä, kun en aikaisemmin ole nähnyt.

   Minullakin on ollut tavoitteena päätellä työt heti, mutta joskus se vaan silti jää, kun on niin kiire aloittaa jo seuraavaa. Omasta mielestäni tylpät muovineulat (sellaiset, kuin esimerkiksi lasten ompelukuvien mukana tulee!) ovat päättelyssä ylivoimaisen parhaita. Terävän neulan onnistun vain tökkimään rumasti lankojen läpi. Noita muovineuloja tilasin eBaysta 20 kappaletta, mutta jotenkin olen onnistunut jo hukkaamaan ne kaikki! :D

   Poista
 2. Niin suloiset pikku sukat <3

  Jotenkin noita pieniä sukkia on mun mielestä inhottavampaa päätellä, kun ite päättelen niin, et pidän sukan oikein päin ja tungen käden sinne sisään. Ja eihän noihin pikkuisiin meinaa iso käsi mahtua sisään niin tökkää siinä :D päättelyyn käytän tylppää metallista neulaa :) Muovineulat onki ihan vieraita itelle, pitääpä tutustua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet sukat on kyllä söpöjä, mutta kaikin puolin yllättävän työläitä. Etenkin näihin junasukkiin menee enemmän aikaa, kuin kuvitteleekaan, mutta noh, onhan näissä tuolla varrella pituutta!

   Itse en ole koskaan edes kokeillut päätellä "käsi sukan sisällä", vaan olen ihan suosiolla kääntänyt sukan nurinkurin.

   Poista
 3. No nyt iski himo tehdä junasukat kun nuo on niin nätit <3 (Mielestäni just sulle puhuin et en jaksa aina tehä junasukkia...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junasukat on kyllä söpöjä! Mun tekis mieli koittaa tehdä jotkut yksiväriset junasukat, esim. turkoosit. :)

   Poista