sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Entinen harrastukseni

Kuten vuoden ensimmäisessä blogipostauksessani lupasin, tulen esittelemään myös aikaisemmin tekemiäni käsitöitä ja muita luovia taidonnäytteitäni. Ensimmäiseksi vanhojen töiden postaukseksi valikoituikin tekemäni kynsilakkaukset. Harrastin lukion alkupuolella hyvinkin aktiivisesti kynsitaidetta, ja kynsilakkakokoelmani oli paisunut 150 kynsilakkapulloon. Myös kaiken maailman koristeita löytyi vaikka muille jakaa. Muutaman vuoden lakkaustauon jälkeen luovuin kokoelmastani, sillä se vei turhaa kaappitilaa, mutta silti kuvat säilyvät muistoina. '
Näihin kuviin on kasattuna vain pieni osa tekemistäni lakkauksista, sillä kaikkia en edes ole valokuvannut, ja osa kuvista on niin huonolaatuisia ja pieniä, ettei niitä edes kehtaa julkaista. 

Millaisia harrastuksia teillä on aikaisemmin ollut, ja miksi olette niistä luopuneet? Itse lopetin kynsien lakkailun lähinnä allergian ja hajusteyliherkkyyden takia, ja lakkakokoelmasta tuli luovuttua tilanpuutteen takia. Kuitenkin harrastuksesta jäi käteen hyvä sorminäppäryys ja silmää väriyhdistelmille. 

14 kommenttia:

 1. Nämä kynnet on niin hienoa. Onneksi pystyt jatkamaan neulontaa, jossa myös voi yhdistellä värejä ja muotoja.

  Minun vanha harrastus on MMORPG, World of Warcraftin muodossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Itsekin tykkään katsella silloin tällöin näitä kynsikuvia, ja olihan se mukavaa, kun oli nätin näköiset kynnet, joita muutkin melko usein ihastelivat. Neulominen ja ompelu ovat kuitenkin nyt vieneet voiton.

   En olisi uskonut, että olet wow:ia pelannut. Melko yllättävä fakta! :D

   Poista
 2. Mullakin oli joskus kynsilakkakausi (varmaan aika samoihin aikoihin, koska mulla se taas oli yläasteen lopussa...), mutta se loppui siihen, kun en enää jaksanut poistaa lakkoja ja sitten kynnet näytti aina ihan hirveeltä...

  Sen lisäksi olen harrastanut tanssia ja viulunsoittoa, valokuvaustakin joskus... Harrastuksista lähinnä käsityöt ja partio ovat jääneet elämään. Ja ratsastus ja isoshommat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin vähän kaatui homma tuohon lakkojen poistamiseen... Se vaan on niin tylsää puuhaa!

   Valokuvauskin on mulle vähän taakse jäänyt ajanviete, vaikka blogia varten tuleekin kuvattua sukkia melko usein.

   Poista
 3. Nyt vasta pääsin selailemaan blogiasi ja voi että, mitä kaikkea ihanaa täältä löytyykään! Olisinpa itsekin yhtä kätevä ja luova käsistäni!

  www.kuvatarina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Hei meillähän on yhteinen entinen harrastus! Mie yritän lakkailla kynsitaideteoksia toisinaan vielä nykyäänkin, mutta ei se enää tunnu omalta hommalta. Hitaasti kuivuva lakka myös ikävästi estää neulomisen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitaasti kuivuvat kynsilakat ja neulominen ei kyllä sovi ollenkaan yhteen! Mun tekisi myös välillä mieli lakkailla kynsiä, mutta sitten se kuitenkin aina unohtuu.

   Poista
 5. Kynsilakat on parhaita. Itellä on pari laatikollista lakkoja kuivamassa kaapissa kun nykyinen ammatti (leikkaushoitaja) ei oikein anna periksi kynsilakkojen käyttöä. Loppupeleissä sitä aikaa lakkojen käyttöön on sitten niin vähän, että taitaisi olla paras vaan lahjoittaa/myydä lakat eteenpäin - tai jättää korkeintaan omat suosikit!

  Mulla tällasia 'taakse jääneitä' harrastuksia ovat muunmuassa ratsastus (koska rahanpuute ja sikakallis harrastus), piirtäminen (ei muka ole aikaa), lukeminen (ei ole aikaa), pianonsoitto (ei ole aikaa). Eli ajanpuute on yleisin selitys, miksi jokin on jäänyt. Yllätin kyllä itseni ennen joulua ja kaivoin esiin sekä pianon että piirrustusvälineet ja taas haikailin, miksi olen niiden käytön jättänyt niin vähälle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tulin siihen lopputulokseen, että on vaan parempi myydä lakat eteenpäin. Mahdottoman paljoa rahaa niistä en saanut siihen nähden, kuinka paljon niitä oli, ja miten paljon itsellä on harrastukseen uponnut rahaa, mutta sainpahan edes jotain. Ohuella siveltimellä varustetut koristelulakat jätin itselle, samoin pari perussävyä, joita (ehkä) tulee käytettyä.

   Poista
 6. Miullaki oli pari vuotta sitten suuri rakkaus lakkailla kynsiä ^^" se sitte jäi juurikin siksi,etten ikinä jaksanut poistaa lakkauksia ja kynteni aina huononivat kun lakka alkoi lohkeilla pois

  Toinen jäänyt harrastus on virkkaaminen,tilalle on astunut ompelu. Tei paljon amigurumeja ja muutamat lapaset ja pipon kun virkkasin. Myös lukeminen ja piirtäminen on jäänyt mukamas ajanpuutteen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen viime aikoina vasta innostunut virkkaamisesta. Virkkaustaidot on kyllä ihan alkutekijöissä, ja syntyneet työt ovat kissanminttupalloja, mutta niitä on oikein mukava tehdä jämälangoista!

   Poista
 7. Hienoja! Miekin harrastelin kynsien laittoa hirmuisen arsenaalin avulla, mutta myin minäkin omani pois. Ei ole aikaa kuivatella lakkoja enää! Oli se kyllä kivaa kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakkojen kuivattelu vie kyllä kamalan paljon neulomisaikaa! :D Lakkaaminen on kyllä silti kivaa!

   Poista