keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Kaksi yötä coniin on, laskin aivan itse...

Blogissa on tammikuun ajan tutustuttu vanhoihin harrastuksiini ja käsitöihini. Nyt luvassa on kuitenkin jotain erilaista, nimittäin uusi harrastukseni, cosplay!

Cosplay on harrastus, jossa ihmiset pukeutuvat anime-, manga-, elokuva-, peli- ja sarjakuvahahmoiksi. Alkunsa harrastus on saanut Yhdysvaltain scifi-tapahtumista, mutta länsimaihin se on rantautunut Japanista. Suomessa cosplayta on harrastettu jo 90-luvulla pienimuotoisesti, mutta con-tapahtumien myötä sen suosio on noussut 2000-luvun aikana. Lisää tietoa cosplaysta löytyy esimerkiksi jo arkistoiduilta Cosplay Finland -nettisivuilta.

Itsekin ajattelin, että olisi mukavaa kerrankin cossata jotakin hahmoa, kun kerran coneissa käyn useamman kerran vuodessa, ja animeakin tulee katseltua melko paljon. Hahmoksi valikoituikin Neon Genesis Evangelion -animesta tuttu Rei Ayanami koulupukuunsa pukeutuneena (vasemmanpuoleinen asu). Cosplay on melko "helppo" harrastus, mikäli harrastaa myös ompelua, ja coneissa pääseekin sitten esittelemään kättensä jälkiä. 

Kuva lainattu täältä.
Kuluneen viikon aikana (tai no, viimeisen kahden päivän) olen V-ran avustuksella ommellut tuon mekon ja kokonaan itsekseni paidan. Peruukin olen tilannut eBaysta, meikit ovat omasta meikkipussistani, sukkikset ja sukat ihan vaan Cittarista, ja kengät lainasin äidiltäni. Mekon kankaat ostin Kodin Ykkösestä, paitakankaat puolestaan Jätti-Rätistä, samoin kuin mekkoon tulleen vetoketjun. Tuo kaulassa roikkuva punainen nauha puolestaan on röhnäkauppa Tigerista.


Koko asusta en vielä julkaise kuvaa, joten saatte tyytyä vain yllä olevaan poseerausharjoituskuvaan. Viikonlopun jälkeen sitten on luvassa postausta Desucon Frostbitesta, missä tulen viikonlopun aikana ainakin yhden päivän viettämään tähän pukuun pukeutuneena. Mikäli joku lukijoistani sattuu bongaamaan minut kyseisessä tapahtumassa, saa tulla moikkaamaan! :) Näkyillään conissa, ja viimeistään conin jälkeen taas täällä blogin puolella!

6 kommenttia:

 1. Tyttärelle tehnyt monenmoisia cossijuttuja, milloin isoa jakaria, milloin jotain panosvöitä, tai kissankorvia. Ollessaan nuorempi, kuskaillut häntä tapahtumiin ja nähnyt miljöötä. Itseä kiehtoo jossain määrin tuo cosplay, joku päivä vielä täräytän, pukeudun Matami Mimmiksi ja tungen mukaan, vaikkei 50 enää kaukana häämötä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, tuo Matami Mimmi -cosplay kuulostaa ihan mahtavalta idealta! Ei cossaus katso ikää, siitä vaan mukaan! :)

   Poista
 2. Ooh vähän sööttiä! Mie ite oon harrastanu suunnilleen 5v ja pukuja on tullu tehtyyn kokonaan ite n. 10 ja kaappicosseja 10-20 huh
  Cosplay on kivaa, ja siksi rakastan ompelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, kiitos! :) Itse olen haaveillut cossaamisesta jostain kuudennesta luokasta saakka, mutta taidot ei ole riittäneet. Nyt ompeluharrastuksen ja opiskelujenkin myötä taidot on sillä tasolla, että sain aikaan tämän ensimmäisen cossini, johon olen melkolailla tyytyväinen! :)

   Poista
 3. Kivan näkönen!
  Itse en ole koskaan käynyt Frostbitessa (koska liian kylmä edes yrittää keksiä, mitä laittaa päälle), vaikka asunkin Lahdessa :p Kesädesussa sitten kyllä, jo muutamanakin vuotena.
  Meinasin kuitenkin, josko huomenna tulisi satamaan pällistelemään powerlevelit piilossa, jos ei ole ihan järkyttävän kylmä. Taitaa tosin olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Itselläni tämä oli nyt toinen Desucon Frostbite, ja olen kumpaankin kokemukseen ollut tyytyväinen, vaikka perhanan kylmähän tuolla on, ainakin ulkona!

   Poista