sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Nyt ollaan luovassa tilassa!

Kuukauden enemmän tai vähemmän aktiivisesti jatkuneen aherruksen jälkeen sain eilen viimeinkin ompeluhuoneeni valmiiksi, kun vanhempani toivat sinne maton, pöydän ja pari tuolia, ja auttoivat kasaamaan kissojen kiipeilypuun. Näin ollen on siis aika esitellä teillekin uusi ompeluhuoneeni! 


Käynti ompeluhuoneeseeni tapahtuu tupakeittiöstä. Itse asiassa minulla ei ole kuin nämä kaksi huonetta, joten mistäpä muualtakaan ompeluhuoneeseeni pääsisi! Vaan missä minä nukun? Se on salaisuus! Näkymät suoraan ovelta ja vähän edempää. Oikeassa reunassa hieman turhan pieni ja täyteenahdettu ompelupöytä, ja vasemmalla puolestaan sekakäyttöpöytä, jonka ääressä voi vaikka leikata kankaita. 


Ompelupöytä, hieman hyllyä ja kissojen hengailupaikka, josta on hyvä tarkkailla, että mitä se omistaja oikein puuhailee. 


Vanhempien mökiltä luokseni siirtynyt "sekakäyttöpöytä" tuoleineen, mummulta saatu ihanan punaoranssi räsymatto ja toisella puolen huonetta peili, dyykattu mallinukkeneitokainen Malla sekä sähköurut, joita vielä jonain päivänä opettelen soittamaan! Peilinurkkaus sovitusnukkeineen sekä sähköurut, jotka tällä hetkellä toimivat tasona tilpehöörilokerikolle sekä vinyylisoittimelleni. 
Ja vielä vähän yksityiskohtia. Ompelupöydän hyllyosassa pysyvät kaiken maailman pienet säilytysrasiat ja -purnukat ojennuksessa, ja tavarat ovat helposti saatavissa. Hyllykössä puolestaan majailee saumuri, lisää pikkutavaraa sekä osa omistamistani kirjoista.

Ikkunassa olevat verhot ovat aitoa vintagea, ja ne ovat löytyneet vanhempieni asuintalon vintiltä edellisten omistajien jäljiltä. Pelkän verhokapan ansiosta ompeluhuoneeseeni pääsee paljon luonnonvaloa - tai ainakin pääsisi, kunhan tämä synkkä talvi on ohitse! 

Tällainen on siis uusi ompeluhuoneeni. Löytyykö teiltä kanssaharrastajilta myös ompeluhuoneet, vai tyydyttekö ihan vaan keittiön pöydännurkkaan tai muuhun vastaavaan tilaan? Aikaisemmin tämä huone oli makuuhuoneeni, mutta päädyin myymään sänkyni ja ottamaan tilan parempaan käyttöön. Enkä ole ainakaan vielä katunut päätöstäni! 

8 kommenttia:

 1. Nonni! Ihana! Mieki haluan! Itellä on lipaston päällys ja hyllyt täynnä lankoja ja keskeneräisiä töitä.. On mulla muka askartelu/käsityökaappi mutta son niin täynnä ettei sinne mahdu enää mitään :D koko huonetta ei kyllä irtoa mutta tästä inspiroituneena vois vaikka koittaa kehitellä jotain..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itselläni on ompeluhuone pitkään ollut haaveissa, ja nyt sitten pääsin toteuttamaan tuon haaveeni. Keskeneräiset neuletyöt tosin edelleenkin kierivät tupakeittiössä sohvalla, rahilla ja lankakaapin päällä. Ja ompeluhuoneen lisäksi käsityöjutuille on varattu tupakeittiöstä lasiovellinen lankakaappi ja eteisestä "isojen askartelujen kaappi".

   Poista
  2. Kiitoksia inspiksestä! Nyt miulla on oma pieni viihtyisä neulenurkkaus kun se jäi tämän luettuani kummittelemaan mieleen :D

   Poista
  3. Mukava kuulla, että olen ollut inspiraatioksi! :)

   Poista
 2. mistä tuo ihana kissojen puu on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissojen kiipeilypuu on ostettu sekatavarakauppa Puuilosta, tässä linkki tuotteeseen: http://www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014011303/Products/6438284100125

   Nuo roikkuvat nauhat helmineen olen siihen itse lisäillyt, kun ei tuossa puussa ollut valmiiksi mitään roikkuvaa lelua kissoille.

   Poista
 3. Onpa siellä ihanan kotoisaa ja retroista! :) Tykkään kovasti. Onnea ompeluhuoneen valmistumisesta!

  Minulla on kaksio, johon aikoinaan isäni nikkaroi seinästä seinään yltävän tason ikkunan eteen. Siihen sopii mainiosti tietokone tilpehööreineen, ompelukone ja kaksi saumuria. (Minähän niin meinasin myydä entisen ostettuani uuden, vaan en voinut vastustaa kiusausta, kun nyt on oma kone tummille ja vaaleille langoille!)

  Kankaat ja neulelangat puolestaan ovat ihan joka paikassa, mistä vain joku joutilas neliösentti löytyy. Kevään tavoitteena onkin tehdä jonkinlainen kooste keskeneräisistä töistä ja jemmata materiaalit ja tarvikkeet siististi ja järkevästi jonnekin. Saapa nähdä miten onnistuu... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuosta ompeluhuoneesta tosiaan tuli tuollainen ihanan retrotyylinen ja hieman mummolamainen, oikein viihtyisä siis!

   Tuo seinästä seinään yltävä taso kuulostaa todella kätevältä. Harmi, kun minun asunnossani ei ole yhtäkään sellaista ikkunaseinää, jolle tuollaisen saisi.

   Täälläkin villalangat lojuu ihan missä sattuu, pääasiassa tuolla tupakeittiön puolella sohvalla, rahilla ja tv-tasolla. Materiaalien, tarvikkeiden ja keskeneräisten töiden jemmaaminen taitaa olla vähän mahdottomuus! Tai kyllä se ainakin minulta onnistuu hetkellisesti, mutta pian ne ovat taas levällään! :D

   Poista