lauantai 27. helmikuuta 2016

Synttärisankarin lintulaukku

Ystävälläni Hilbertillä oli tänä perjantaina syntymäpäiväjuhlat, joten päätin ommella hänelle pienen lahjan. Kuulemma näppärää laukkua oltiin vailla, siis sellaista, missä kännykkä, bussikortti ja lompakko kulkisivat kätevästi mukana. Sinertävät sävyt ovat päivänsankarin mieleen, ja sen muistissani pitäen ja hieman itse soveltaen syntyi tällainen näpsäkkä olkalaukku. 

Laukun kankaat ovat Jätti-Rätistä ostettua farkkua sekä linnunpönttökuvioista verhokangasta. Olkahihnassa käytetty puuvilla puolestaan on ostettu Kodin Ykkösestä. Vetoketjut, klipsit ja D-lenkit ostin myös Jätti-Rätistä. Mitään varsinaista kaavaa tai ohjetta en tähän laukkuun käyttänyt, vaan sovelsin luokkatovereideni ompelemien laukkujen perusteella omasta päästä. Laukussa on siis kaksi vetoketjua. Toisen takaa löytyy varsinainen laukkuosa, ja toinen vie tuohon laukun edessä olevaan, lintukankaan taakse kätkeytyvään pikkutaskuun, jossa voi kantaa mukana vaikka sitä bussikorttia. 


Olkahihnan pituussäätö tapahtuu napin ja napinläpien avulla. Olkahihnassa on kolme napinläpeä, joiden avulla voi valita hihnalle parhaan mahdollisen pituuden. Olkahihnan ompelin vaaleansinisestä puuvillasta, sillä farkkukangasta ei enää riittänyt siihen. Hihnan sisällä menee tukinauhaa, jottei se olisi ihan lötrö, vaan kestäisi paremmin käyttöä.


6 kommenttia:

 1. On se vaan niin ihana:3

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva laukku, toi linnunpönttö kangas on kiva valinta. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! :) Pitääkin jossain välissä poiketa blogissasi.

   Poista