sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Kässämessuilla kotikaupungissa

Kotipaikkakunnallani, Turussa, järjestettiin tänä viikonloppuna käsityömessut, ja pakkohan sinne oli itsekin lähteä. Pyysin mukaani ystäväni, Hilbertin, ja yhdessä kiertelimme messutarjontaa muutaman tunnin ajan.

Näiltäkin messuilta käteen jäi sellainen "olisipa ollut enemmän..." -fiilis, ja jäin kaipaamaan varsinkin niitä messutarjouksia, joita ei oikein kahden euron kirjakojun lisäksi ollut. Rahaa messuilla paloi aivan liikaa, vaikkei siellä kovin hyviä tarjouksia ollut - tai juuri siitä syystä.Nähtävää messuilla kuitenkin riitti melko paljon. Oli käsityöjuttuja, antiikkia ja taidetta. Tosin tuntui hieman siltä, että messukokemus jäi tosi laimeaksi, ja näytteilleasettajiakin olisi voinut olla enemmän. Vaan mikäpä minä olen tästä valittamaan, kun messukierroksen jälkeen jalat eivät meinanneet edes kantaa autolta kotiovelle saakka...Ostettavaakin messuilta löytyi jonkin verran. Matkaani mukaan lähti pussillinen erilaisia helmiä hiusten koristelua varten, puuvillainen tunika, japanilaisia ylisöpöjä kankaita, vino pino tarjoushintaisia kirjoja sekä kerä tarjoushintaista Fabel-sukkalankaa, josta aion neuloa pienenpienet villasukat. 
Tällaiset käsityömessut taas tällä kertaa. Pahoittelen viime aikojen blogihiljaisuutta, ja toivon, että nämä käsityömessut ostoksineen innostaisivat taas tekemään jotakin omilla käsilläni, tai edes valokuvaamaan jo aikaisemmin valmistuneita töitä. 

Oletteko te, lukijani, jo vierailleet Turun kädentaitomessuilla? Millaista siellä teidän mielestänne oli, ja mitä ostitte? 

15 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä siitä, että "tosi"tarjouksia ei ollut! Sen takai kai rahan käyttö jäi vain törkeän kalliiden kahvien ostoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en messuilla kahvitellut ollenkaan. Kahvia/teetä en juo, ja vitonen puolen litran limupullosta on ihan liikaa! Messukeskuksissa saisi kyllä olla useampia eri ketjujen kahvioita, niin syntyisi jonkinlaista kilpailua hintoihin, eikä joku yksittäinen kahvio pystyisi nyhtämään janoisilta limonadista kymmenen euron litrahintaa.

   Poista
 2. Hei! Mistä noita ihania pöllöjä saa? Kenen tekemiä ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anonyymi! Itse bongasin nuo keramiikkapöllöt Turun käsityömessuilta, mutten valitettavasti muista, kenen näytteilleasettajan pöydässä ne olivat. Lista kaikista näytteilleasettajista löytyy täältä: http://www.mediapromessut.fi/messut/kadentaitomessut/turun-kadentaitomessujen-21-22-3-2015-naytteilleasettajat/

   Toivottavasti tuosta linkistä oli apua! :)

   Poista
  2. Kävin linkit läpi, mutta en löytänyt :( olisi varmaankin reilua valmistajillekin, jos mainitsisit heidät kuvien yhteydessä.

   Poista
  3. Voi harmi! :( Valitettavasti en millään kykene muistamaan useamman kojun kuvanneena, mikä kuvistani ja kuvien tuotteista on kenenkäkin valmistama.

   Poista
  4. Hei nämä ihanuudet on varmasti Miki studion pöllöjä! Posiolta asti tulleita. Ihania!

   Poista
  5. http://matkailu.posio.fi/fi/Kayntikohteet/Vierailukohteet/MIKI---keramiikkastudio-ja-kesagalleria

   Poista
  6. Näemmä nuo sitten ovat Miki Studion tekemiä pöllöjä. Ainakin nimi kuulostaa siltä, että olen sen joskus jossain kuullut, ja tekijän kädenjälkikin näyttää tutulta! :) Kiitos linkistä!

   Poista
 3. Huikean ihania kankaita oot löytäny, etenkin nuo sienet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin olen ihan rakastunut noihin kankaisiin, etenkin sieniin!

   Poista
 4. Itse kävi messuilla istumassa hetken aikaa Nukkekotiyhdistyksen ständillä ja hakemassa ideoita tulevaan nukkekotiprojektiin. Minun ei pitänyt ostaa mitään, mutta kummasti mukaan lähti erilaisia massoja, pieniä puulevyjä, korutarvikkeita sekä muutamia ihan valmiitakin nukkekotijuttuja.

  Ideoitakin tarttui mukaan kovin, ja nyt sitä arpoo, pitäisikö eläinblogin rinnalle perustaa nukkekotiblogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei munkaan pitänyt ostaa mitään! Ainakaan tuota 50 euron tunikaa... :D

   Nukkekotiblogi kuulostaa kivalta! Suosittelen ehdottomasti perustamista!

   Poista
 5. Toivottavasti näissä messuostoksissa oli myös tarpeita salaisen käsityöystävän pakettiin, joulukuusta alkaa olla jo pitkä aika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja anteeksi! :( Mulla on paketti ollut kasattuna jo piiiiitkään, mutten vaan ole pystynyt postittelemaan sitä. Vien sen mahdollisimman pian postiin.

   Poista