maanantai 25. huhtikuuta 2016

Kuopijoon käy tie!

Kuten jotkut teistä, varsinkin ne, joiden kanssa olen tekemisissä myös blogimaailman ulkopuolella, ovat kuulleet, olen muuttamassa pois Turusta kuunvaihteessa. Uusi kotini sijaitsee aivan eri puolella maatamme – nimittäin Kuopiossa!Avaimet uuteen asuntooni saan huomenissa, jolloin pääsen viimeinkin viemään ensimmäisen muuttokuorman uuteen kotiini. Tänään "joutui tyytymään" maisemien ja nähtävyyksien katseluun sekä valokuvaamiseen ympäri Kuopiota. Varsinkin Saaristokaupungin sillat ja saaret ovat upeita, mutta ei muissakaan osissa Kuopiota mitään vikaa ole!Mitä kokemisen arvoisia nähtävyyksiä, paikkoja ja etenkin käsityötarvikeliikkeitä Kuopiossa on? Omat kokemukseni kyseisestä kaupungista ovat melko suppeat, joten tämä tuleva kuopiolainen kaipaisi hieman apuanne. 

16 kommenttia:

 1. Oi, ihanat kuvat, etenkin nuo kaksi ekaa! En ole koskaan käynyt Kuopion suunnillakaan, eli en voi auttaa (ja möh, mikä menetys Turulle ja turkulaisille!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pitää kyllä joskus tulla vielä Turkuun, vaikka kauas muutankin!

   Poista
 2. Tervetuloa Savoon! Kuopiossa on aika vähän käsityöliikkeitä, Nappi ja Nauha Vuorikadulla, Eurokangas Tulliportinkadulla, Taito Shop tottakai torin kulmalla, Savon Pala, Askartelukulma sekä uutena Kässäkerho PomPom Puijonkadulla kaikki kolme viimeistä. Minun omia suosikkejani ovat Nappi ja Nauha valtavan pientarvikevalikoiman sekä ihanien lankojen vuoksi ja Askartelukulmasta saa vaikka mitä askarteluun. Niissä molemmissa en ole koskaan saanut huonoa palvelua ja tarvikkeita tilataan mielellään asiakkaille. PomPomissa en ole vielä ehtinyt käymään. Hurjan paljon täällä on toki nähtävää museoiden merkeissä; VB valokuvakeskus on minulle ykköspaikka vaihtuvien mielenkiintoisten näyttelyiden takia. Väinälönniemi, Pikku Pietarin torikuja jne. perinteiset nähtävyydet :). Kuopin Muotoiluakatemiassa Piispankadulla järjestetään myös näyttelyitä ja design tapahtumia. Toivottavasti viihdyt Kuopiossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tervetulotoivotuksistasi sekä vinkeistäsi, niistä tulee olemaan varmasti hyötyä!

   Poista
 3. Tervetuloa Kuopioon! Munkin mielestä Saaristokaupunki on niin kaunis kauppa, pääsen joka aamu ajamaan bussilla sen läpi keskustasta melkein Petoselle saakka töihin ja iltapäivällä takaisin, oi ne maisemat <3 Keskustassa myös esim. Valkeisenlampi on mun mielestä ihana ja nätti paikka, ja tykkään myös kävellä ja kierrellä esim. Satamassa. Ja taannoin löysin myöskin Itkonniemestä (kävelymatkan päässä keskustasta) semmoisen ihanan rantapolun siirtolapuutarhoineen. Tuntuu että tää on sellainen kaupunki lähellä luontoa ja vahingossa voi löytää tosi nättejä paikkoja. Jos kaipailet vaikka kahvilaseuraa tai neuleseuraa tai ihan vaan uusia ystäviä niin minulle saa mieluusti kirjotella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis Saaristokaupunki on kaunis PAIKKA, pieni ajatusvirhe kun mietin noita kauppoja. :'D Mutta siis Nappi ja nauha on kyllä munkin mielestä ihanin kässäliike täällä.

   Poista
  2. Saaristokaupunki on kyllä ihan älyttömän nättiä seutua, harmi, kun uusi kotini ei ole siellä! Uudet ystävät kelpaa oikein mielellään, varsinkin neulovat sellaiset! :)

   Poista
  3. Liityin sun seuraajaksi Instagramissa. :) Jos kiinnostaa, niin voit laittaa mulle jotain yhteystietoja (face, skype...) niin voitais jutella!

   Poista
 4. Tervetuloa!

  Nappi ja nauha on huikean monipuolinen ja kiva kauppa! Suosittelen :)

  Kässäkerho PomPom myy lankoja (ei kovin suuri, mutta hyvä valikoima). Lisäksi PomPomissa järjestetään lauantaisin (yleensä klo 14-17) kaikille avoin neuletapaaminen:) Tule ihmeessä joskus moikkaamaan (olen lähestulkoon joka kerralla paikalla) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin tulla joskus poikkeamaan tuollaisessa neuletapaamisessa! En ole koskaan ennen sellaisessa käynytkään.

   Poista
 5. Tervetuloa! Edellämainittujen lisäksi kannattaa käväistä myös Puijon luontopolulla, siellä sielu lepää varsinkin jos käy aikaisin aamulla auringon noustessa ja nyt keväällä kun ei vielä ole itikoita riesana :) Monet ihanat lenkit tullut tehtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä ja tervetulotoivotuksista! Pitääkin mennä joskus tuonne seikkailemaan. :)

   Poista
 6. Hienoja kuvia olit ottanut. En ole Kuopiolainen, niin en voi auttaa.
  Tuuppa käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa toiselle laidalle Suomea! Kuopio on kaunis kaupunki, etenkin kesäaikaan, ja jos tekee mieli vaellella, niin pyörähdä käymään parin tunnin päässä Joensuussa. :) Täälläkin on jokunen mukava lanka- ja kangaskauppa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tervetulotoivotuksesta! :) Pitää joskus poiketa käymään Joensuussakin, edes kiertämässä käsityötarvikekauppoja.

   Poista