sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Hurahdin ryijyihin!

Kuopioon on jokin aika sitten avannut aivan ihana käsityöliike, Kässäkerho Pom Pom, joka aivan ihanien lankojen myynnin ohella järjestää myös käsityökursseja. Minulle tarjoutui mahdollisuus päästä ilmaiseksi Pom Pomin Ryijyhurahdus -kurssille, ja niinhän siinä kävi, että hurahdin näihin miniryijyihin ihan täysin! 


Tällaisia miniryijyjä kurssilla siis tehtiin! Nämä oikein kauniit yksilöt ovat tuomassa inspiraatiota Kässäkerhon seinällä. Kurssin aikana oli upeaa huomata, miten erilaisia ryijyjä kurssilaisten käsissä valmistuikaan. 


Homma aloitettiin puisesta, Kässäkerho Pom Pomin omaa valikoimaa olevasta ryijykehyksestä. Kurssilaiset saivat jokainen itselleen oman kehyksen tarvikkeineen: löytyi kaksi neulaa, tiivistyskampa, sukkula ja monitoimitikku. Kudontakehyksiä voi myös tilata Kässäkerhon nettikaupasta, tai poiketa putiikissa keräämässä samalla inspiraatiota! 
Kolmen tunnin mittaisella kurssilla syntyi toinen toistaan upeampia pikkuryijyjä taitavassa opastuksessa. Apua sai tarvittaessa ihan kädestä pitäen, joten ryijyjen kutomisesta ei tarvinnut olla aiempaa kokemusta, jotta pääsi kokemaan onnistumisen riemua! 

Jatkossakin tulen pistäytymään Kässäkerhon kursseilla, mahdollisesti jopa neulontailtamissa. Suurkiitokset ihanasta kurssista Pom Pomin henkilökunnalle! 

10 kommenttia:

 1. Minkä kokoisia noi sun palat on? Tulis minikokoisina hauskoja korviksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryijy, jonka tein, on kooltaan noin A5 -arkin kokoinen, plus hapsut, mutta pystyy tuolla kehyksellä pienempiäkin tekemään. Täytyy joskus kokeilla tehdä tuollaisella kehyksellä esimerkiksi kaulakoru! :)

   Poista
 2. Onpa kivoja , en ole ikinä edes nähnyt tommosia.
  Osallistu kastehelmi arvontaan.
  Hyvää sunnuntai iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En minäkään pahemmin näistä miniryijyistä ole kuullut vielä, ovat kuulemma vasta nyt nousemassa ilmiöksi.

   Täytyykin käydä kurkkaamassa tuo arvonta!

   Poista
 3. Kivannäköisiä ryijyjä! :) tuollaista olisi kyllä hauska kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nuo näyttävät oikein kivoilta. Vielä kun jaksaisin päätellä omani... :D Kannattaa muuten ehdottomasti osallistua tuollaiselle Pom Pomin järjestämälle Ryijyhurahdus-kurssille, jos tarjoutuu mahdollisuus! :)

   Poista
 4. Oi, näyttävätpä kivoilta nuo ryijyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttävät! <3 Vielä kun jaksaisi päätellä omansa, ja pääsisi ripustamaan sen seinälleen...

   Poista
 5. Mulla oli koulussa aikoinaan käytössä kudontakehyksiä sidostesteihin, vähän eri kokoluokkaa tosin (n. A2). Nää on kyllä hirveen hauskoja miniryijyjä. Tykkään siitä faktasta että perinnekäsityö on nousemassa ihmisten tietoisuuteen ns trendinä, kun kaikkeen kutomiseen ei nykyään tarvi kangaspuita :) harmi ettei meillä ole täällä pohjosessa mitään vastaavaa liikettä saati toimintaa, osallistuisin kyllä heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei vaatetusompelijalinjalla lainkaan tutustuttu noihin kudontakehyksiin, ainakaan sinä aikana, kun minä siellä olin. Miniryijyt on kyllä tosi hauskoja, ja on tosiaankin mukavaa, että tällaiset perinnekäsityöt ovat nousemassa trendiksi! :)

   Poista