torstai 12. toukokuuta 2016

Olgan pitsinen tiskiliina + OHJE!


Tämä pirteän pinkki tiskiliina on neulottu Novitan Cotton Bamboo -langasta, joka on sekoite puuvillaa ja bambua. Vastaava tiskirätin neulomiseen kelpaava bambusekoitelanka on esimerkiksi  Hjertegarnin valmistama Bommix Bamboo. Rättien pitsineuleen mallikerta on sovellettu perinteisistä, monille tutuista Olga-sukista tiskirätin silmukkamäärälle ja muodolle sopivaksi. 


Luo 42 silmukkaa 3,5 mm puikoille. Neulo ensimmäinen kerros oikeaa, ja aloita sitten neulominen oheista mallineuletta toistaen.

1. kerros: *2 takaosasta oikein yhteen, 4 oikein, langankierto, 2 oikein, langankierto, 4 oikein, 2 oikein yhteen.* Tämä toistetaan kerroksen aikana yhteensä kolmesti.
2. kerros: Neulo kaikki silmukat oikein koko kerroksen ajan

Kerroksia 1 ja 2 toistetaan, kunnes tiskirätti on yhtä korkea, kuin leveä. Halutessasi voit tehdä rätistä myös hieman pidemmänkin. Omassa rätissäni olen toistanut mallineuletta yhteensä 32 kertaa.

Tämän jälkeen neulotaan vielä kerros oikeaa, ja sitten liina päätellään ylivetämällä. Katso ohjeet ylivetäen päättelemiseen täältä.

Nämä tiskirätit ovatkin oikein mukavia tuliaisia vaikkapa kesämökille. Ne ovat myös nopeita neuloa lahjoiksi viime hetkellä, ja mikä parasta, ne ovat oikein käytännöllisiä, sillä puuvillabambulanka on imukykyistä ja kestävää, ja rättien röpelöinen pinta irrottaa tahrat vaivattomasti. Lisäksi rätit ovat todella imukykyisiä ja pitsikuvionsa ansiosta kuivuvat silti nopeasti. Kai sinunkin keittiöstäsi jo löytyy neulottuja tai virkattuja kestorättejä? 

4 kommenttia:

 1. Onpa kaunis tiskirätti! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan täydellinen väri <3 Melkein tekisi mieli ostaa tuota lankaa ihan jo värin takia, vaikkei puikkoja tulekaan heiluteltua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, siitä vaan ostamaan! Jos langasta vaikkapa maagisesti tekeytyisi tiskirätti! ;)

   Poista