keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Peruspertsa goes sateenkaari!

Itselläni ei ole yhtäkään paria itse neulomiani perussukkia, vaikka kaiken maailman pintaneulekuvioituja villasukkia löytyykin. Eikä sukkalaatikostani löydy vielä yksiäkään sateenkaarenvärisiä villasukkia! Nämä kaksi suurta epäkohtaa korjaantuivat kertaheitolla, kun neuloin Regian kuusisäikeisestä raitalangasta pirteät sateenkaariraidalliset perussukat, jotka jäävät ihan omiin jalkoihini.Nämä Regian raitalangat ovat todella ihania neuloa! Aiemmin sain valmiiksi samaisen lankavalmistajan raitalangasta villasukat kumppanilleni, ja heti niiden tiputtua puikoilta loin silmukat tällä Regian sateenkaarilangalla omiin villasukkiini. Jonkin aikaa tuota lankaa jo onkin hillottu kaapissa, ja nyt se viimein pääsi muuttumaan sukiksi. 


Löytyykö teidän sukkalaatikoistanne ja muista piiloista enemmän perussukkia vai pitsein, palmikoin ja kirjoneulein varustettuja kaunokaisia? Itse neulon useammin pitsisukkia, kuin perussukkia, joten niitä on tuonne omaankin sukkavarastoon eniten kertynyt.

14 kommenttia:

 1. Hienot on!

  Itseltä löytyy perussukkia mutta nyt olen alkanut opetella erilaisia malleja joten kohta varmaan osat vaihtuvat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! :)

   Perussukat on käteviä käytössä ja mukavaa aivojennollausta neulottavana, mutta kyllä kaikki pitsi- ja palmikkosukatkin kauniita on! Itsellä vaan ei riitä hermot palmikoihin, eikä kirjoneuleisiin, mutta erilaisia pitsineuloksia tulee senkin edestä.

   Poista
  2. Kirjoneuleet kiinnostaisivat minua mutta en ole vielä onnistunut niiden teossa. En tiedä mikä oikein mättää vaikka esim. ohjeita seuraan. Yhdet palmikkosukat olen tehnyt ja muutamia pitsisukkia :) en vain oikein tiedä mallien nimiä jotta voisin etsiä niitä googlesta.

   Poista
  3. Ootko koittanut katsoa esimerkiksi Novitan sivuilta ohjeita? Lisäksi on mm. Ravelry, ja blogistanikin löytyy jokuinen ohje tuolta Neuleohjeet -alasivulta, kannattaa katsoa. :) Facebookia jos käytät, niin sieltä löytyy ryhmä nimeltä Voihan villasukka!, johon kannattaa liittyä. Siellä jatkuvasti vilahtelee kaikkia ihania sukkia, joita ihmiset ovat neuloneet, sekä ohjeita niihin. Lisäksi ryhmästä löytyy paaaljon avuliaita ihmisiä, jotka mielellään neuvovat, jos neuloessa jokin ei onnistu. Suosittelen!

   Poista
  4. Kiitos neuvoista :)

   Poista
  5. Mukavaa, jos olin avuksi :)

   Poista
 2. Söpöt sukat! Vaikka ite oon vähän väripelkoinen, sateenkaari näyttää kivalta:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sateenkaari on ihan mun lempivärini! :D

   Poista
 3. Miulta löytyy surkusti vaan perussukkia :( tai yhdet poikkeudet, valkoiset palmikkosukat jotka ovat polvenmittaiset. Äiskä on laiska neulomaan ihmeellisyyksiä vaikka ohje kirjan hankin hänelle xD minulta ei tuo neulominen suju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en jaksa melkein koskaan neuloa perussukkia, kun niissä ei oo mitään vaihtelua, perus joustinta ja sileää neulosta vaan! Pitsit on paljon monipuolisempia neuloa mielestäni.

   Minkäs ohjekirjan olet äidillesi hommannut? :) Mun pitäisi myös ostaa jotain hyviä sukkaohjekirjoja, hyllystä kun ei löydy kuin tuo Cookie A:n Sukkia. Rakkaudella., jossa on ihan törkeän monimutkaisia malleja, joita en ole edes viitsinyt kokeilla neuloa, kun ei taidot ja keskittyminen varmana riittäisi!

   Poista
 4. Mä taas neulon melkeen pelkästään perussukkia, ku samalla voin kattoo Netflixii. Kuvioita tai palmikoita ym neuloessa ei onnistuis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko koittanut neuloa esim. Olga- tai polvekeraitasukkia? Niissä kun tuo mallikerta on vain kahden kerroksen mittainen, ja toinen aina oikein, niin ei ole paljoa ulkoa opeteltavaa!

   Ennen neuloessani katselin paljonkin animea. Nykyisin tulee Popcorn Timesta katseltua jonkin verran leffoja ja sarjoja, mutta useimmiten katselen kumppanin pelaamista. Siihen kun ei tarvitse keskittyä liian paljoa!

   Poista
 5. Ihanat sukat :) Olen neulonut samasta langasta pikkusiskolleni peruspertsat. Tuo lanka on kyllä kivaa neulottavaa, vielä kun on niin herkulliset väritkin!
  Omasta villasukkakopasta löytyy ainoastaan kahdet pitsisukat, kaikki muut on perussukkia. Pidetyimmät sukat taitavat olla punaiset polvisukat jotka tein Novitan ekan sukkalehden ohjeella..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Tämä lanka on kyllä tosi herkkua! <3

   Pitäisi tuo ensimmäinenkin sukkalehti hankkia itselle, vaikka aikalailla kaikki sen ohjeet taitaakin olla jo saatavilla Novitan ohjehaulla tai arkistosta. Tuo arkisto vaan on niin kovin työläs, ettei sieltä oikein jaksaisi ohjeita etsiä!

   Poista