torstai 2. kesäkuuta 2016

Miksei myös tiskirätti voisi olla nätti?

Sen jälkeen, kun kokeilin ensimmäistä kertaa virkata tiskirätin, en ole oikein muuta pariin päivään tehnytkään. Koukku on suhissut oikein kunnolla, ja tiskirättejä on valmistunut useampi kappale, kaikki eri ohjeilla, koska pitäähän sitä uusia juttuja päästä kokeilemaan! Lankana näissä räteissä on HjerteGarnin Bommix Bamboo, joka on 70 % bambua ja 30 % puuvillaa.


Vaaleanvihreä, pyöreä tiskirätti on sovellettu Juhannusruusu-maton ohjeesta, ja sitä virkatessa fiilikset langan suhteen olivat "vähiin käy, ennen kuin loppuu". Lanka itseasiassa pääsi loppumaan kesken ennen kuin olin saanut virkattua kaksi viimeistä pylväsryhmää, mutta onneksi sohvan alta löytyi pieni pätkä samaista lankaa, joka oli jäänyt aiemman tiskirätin päättelystä "roskaksi". Sillä sain jatkettua lankaa juuri sen verran, että sain kerroksen valmiiksi saakka. Rättiin virkkasin vielä kiinteitä silmukoita reunalle sekä ripustuslenkin tummemman vihreällä langalla.

Ohjeita näihin tekemiini rätteihin löydät Johkunlaisen askareet -blogista (pyöreä Juhannusruusu-rätti) ja omasta blogistani (pinkki neulottu tiskirätti). Violetti tiskirätti on tehty neulomalla pylväskerroksia ja reikäkerroksia, joissa joka toinen pylväs on korvattu ketjusilmukalla. Neliskulmainen vihreä tiskirätti puolestaan on suuri isoäidinneliö.


Näitä tiskirättejä olisi tarkoitus väsätä vielä muutama lisää tässä lähipäivien aikana. Näistä räteistä jo kolmella on uusi kotinsa, ja tuo koditon pinkki yksilö varmaan suuntaa vihreän isoäidinneliön seuraksi äitini keittiöön. Eihän tästä erästä jäänyt siis itselleni yhtäkään!

2 kommenttia: