maanantai 25. heinäkuuta 2016

Peruspipo Novita Lehto -langasta

Olimme jokin aika sitten poikaystäväni kanssa ruokaostoksilla Prismassa, kun lankahyllyn kohdalla hän nappasi hyllystä käteensä poistohintaan olevaa Novitan Lehto -lankaa, ja pyysi minua neulomaan siitä itselleen pipon. Enhän minä tietenkään voinut kieltäytyä, joten lanka lähti mukaan kaupasta, ja parin päivän päästä pipo olikin jo valmis.


Pipoon loin 72 silmukkaa 5 mm puikoille, ja neuloin suljettuna neuleena ensin 10 kerrosta 2 o 2 n -joustinneuletta. Sen jälkeen neuloin ainaoikeaa, kunnes pipo oli saavuttanut halutun korkeuden. Tämän jälkeen koitti kavennusten vuoro:

1. kavennuskerros: neulo 10 s, tee ylivetokavennus. Toista kuusi kertaa ja neulo sen jälkeen kerros oikeaa.
2. kavennuskerros: neulo 9 s, tee ylivetokavennus. Toista jälleen kuusi kertaa, ja neulo sitten vielä kerros oikeaa.
3. kavennuskerros: neulo 8 s, tee ylivetokavennus. Toista kuudesti.
4. kavennuskerros: neulo 7 s, tee ylivetokavennus. Toista kuudesti.
5. kavennuskerros: neulo 6 s, tee ylivetokavennus. Toista jälleen kuudesti.
6. - 9. kavennuskerros: jatka kuten yllä, ja vähennä joka kerroksella kavennusten välisten silmukoiden määrää yhdellä silmukalla.
10. kavennuskerros: neulo 1 s, tee ylivetokavennus. Toista jälleen kuusi kertaa.
11. kavennuskerros: tee kuusi ylivetokavennusta. Tämän jälkeen katkaise lanka ja vedä jäljellä olevien silmukoiden läpi. Kiristä ja päättele pipo.


Poikaystäväni mukaan tämä oli kaikista koskaan hänellä olleista pipoista paras, sillä lanka on pehmeää, pipo sopivan paksu ja se peittää korvat ja näyttääkin vielä hyvältä. Itsekin olen oikein tyytyväinen tähän pipoon! 

4 kommenttia:

 1. Kiitos , tän ohjeen laitan talteen. kun olis tuota lankaa tuolla kaapissa niin siitä vois tehdäkin pipon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, tulee todella pehmoinen pipo! :) Itse aion vielä tehdä poikaystävälle lapaset tästä samasta langasta.

   Poista
 2. Mä tein sen oman "hobittipipon" kans tästä langasta. Sanon samaa et on pehmeä, sopivan paksu ja pitää tuultakin aika kohtuullisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpäs muuten teitkin, nyt tiedän, mistä tää oli niin tutun oloista lankaa! :) Pitäisköhän tehdä itsellekin hobittipipo tästä, mutta eri värisenä, kun sitä vielä tuolla lähiprismassa näytti olevan tarjouksessa!

   Poista