keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Vihreääkin vihreämmät villasukat

Halusin ruskeiden sammareiden kanssa käytettäväksi jotkut kivan väriset piirakkasukat. Lankakaappia penkoessa löytyikin sitten tällainen vihreä kerä Novitan Seiskaveikkaa, ja siitähän ne piirakat sitten syntyivät. Ohje piirakkasukkiin löytyy täältä. Ainoana poikkeuksena loin puikoille 1 ja 4 kummallekin yhden silmukan enemmän, ja kavensin ne pois neulottuani kolme mallikertaa piirakkakuviota. Näin sain sukkaan hieman leveämmän varren yläosan, ja pystyin neulomaan varret pidemmiksi. Jostain syystä meikäläiseltä on kadonnut sukkien päättelymotivaatio melkein kokonaan. Villasukkia kyllä valmistuu, mutta päättelyneula ei viuhu. On se päättely nyt vaan yksinkertaisesti niin tylsää puuhaa. Vai löytyykö täältä joku, joka siitä nauttisi? Omasta mielestäni se ainakin on ikävin vaihe koko neulomisprosessia.

18 kommenttia:

 1. Oi, söpöt sukat:3 Ja hienoja kuviakin! Päättely oli todella rasittavaa puuhaa, jos oikein näin vuosien takaa muistan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! <3 Itse inhosin jo peruskoulussa päättelyä, eikä neulominenkaan silloin ollut lempparijuttuja. Nykyisin sukkia jää vaan lojumaan "keskeneräisinä", kun pitäisi langanpäät päätellä, ja siinähän on niiiiiin iso työ.

   Poista
 2. Todella kauniit sukat. :) Päätteleminen on kyllä ikävin vaihe aina käsitöiden teossa.

  VastaaPoista
 3. Kauniit piirakat! Pitäisikin taas tehdä piirakkasukat. Se on mukava malli.
  Ja kyllä, päättely on vihonviimeisin homma. Miten se voikaan olla niin vastenmielistä puuhaa. Pyrin päättelemään heti, kun työ on valmistunut. Muuten en saa pääteltyä ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Piirakkasukkien malli on kyllä kieltämättä kaunis! Aina silloin tällöin palaan neulomaan piirakoita, vaikka joskus vannoin, että en tekisi kahta sukkaparia samalla mallilla.
   Itsekin yleensä pyrin päättelemään työt heti niiden valmistuttua, mutta nyt kun olen viettänyt aikaa myös kumppanini luona ja neulonut sielläkin, on päättely vähän jäänyt, sillä neuloja ei yleensä ole mukana.

   Poista
 4. Päättelen aina samantien ja mielellään mahdollsimman pitkälle jo neuloessa. Joten päättely ei haittaakaan. Sinun sukat ovat hyvännäköiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi itsekin varmaan opetella joku tekniikka, jolla lankoja voisi päätellä jo neuloessa. :)

   Poista
 5. Minä inhoan päättelyä myös, ehdotin kerran mun miehelle, että minä neuloisin ja hän päättelisi valmistuneet työt. Hän ei suostunut, en ymmärrä miksi, minusta se olisi ollut oikein hyvä idea. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, miksei miehesi suostunut? Tuohan kuulostaa vuosisadan parhaalta idealta! :D

   Poista
  2. Ikinä en kunnon perusteluja kieltäytymiseen saanut, epäilen, että hän on kuullut niin monta kertaa minun kiukuttelemaan ja kiroilevan päättelyn kanssa, että hän ei uskalla edes kokeilla. :D

   Poista
  3. Hahah! :D Uskaltaisikohan tuo minun miespuolinen olentoni... :P

   Poista
  4. Kannattaa kysyä. ;D

   Poista
  5. Jep, sen jälkeen ois yhteinen käsityöharrastus! Minä neuloisin ja hän päättelisi :D Samoin voisin jonkun ottaa ompeluhuoneeseen teippaamaan tulostettuja kaavoja!

   Poista
 6. Ihanat sukat :) Ja ihoan päättelyä yli kaiken. Jotkut työt viruvat kuukausi kaupalla keskeneräisenä vain puuttuvan päättelyn takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itselläni on eräät vauvansukat lojuneet jo likemmäs kolme kuukautta päättelemättöminä. Ja vauva, jolle sukat ovat menossa, on sinä aikana ehtinyt jo syntyäkin, joten pitäisi panna päättelyneula viuhumaan!

   Poista
 7. Söpöt sukat! Minä koetan aina päätellä mahdollisuuksien mukaan sitä mukaa työn edistyessä, että ei jäisi viimeiseksi kauheaa määrää pääteltävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Mä haluaisin neuloa jotkin paksuraitaiset jämälankaraitasukat, niin niiden yhteydessä kannattaisi varmaankin opetella tuo neuloessa päättely!

   Poista