sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Blogger Recognition Award

Ihana Pakkoneulootikko Heltsu päätti ilahduttaa minua Blogger Recognition Award -tunnustuksella / palkinnolla. Suurkiitos hänelle muistamisesta! <3 


Palkinnon idea: 
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajiksi

Ja jos sitten mentäisiin itse asiaan, eli siihen, miten aloitin bloggaamisen. Illuusia Ihmemaassa -blogini on saanut alkunsa vuoden 2015 maaliskuussa, eli suunnilleen 1,5 vuoden verran olen tätä blogia pyöritellyt. Aluksi blogia julkaistiin nimellä "Langat solmussa ja puikot hukassa", mutta sillä tuo nimi oli liian pitkä, päädyin vaihtamaan sen lyhyempään, ja samalla ostin blogilleni ihmemaassa.net -domainin. 

Blogini oli minulle alun perin vain paikka, johon "tunkea" kaikki valmistuneet käsityöt, ja kirjoitella itselle ja ehkä muillekin ohjeita muistiin. Illuusia Ihmemaassa ei kuitenkaan ole ensimmäinen blogini, vaan olen yläaste- ja lukioikäisenä kirjoittanut ainakin kahta eri lifestyle-blogia, tosin en samanaikaisesti tietenkään. 


Mikäli kiinnostusta bloggaamiseen löytyy, kannattaa blogi ehdottomasti perustaa. Vaikka nimeä tai ulkoasuakaan ei olisi vielä loppuun saakka harkinnut, niin voi niistä kumpaakin vaihtaa vielä ihan niin monta kertaa, kuin haluaa. Aihepiiri kannattaa olla jotenkuten selvänä jo ensimmäistä blogipostausta kirjoittaessa, varsinkin se, mistä asioista blogissaan ei missään tapauksessa halua kirjoittaa. Lisäksi homma ei ole millään tavalla sitovaa, joten jos blogin kirjoittaminen ei tunnukaan omalta jutulta, voi pillit laittaa pussiin milloin tahansa.

Blogissa nykyisin tärkeänä osana on valokuvat, joten niiden laatuun ja kokoon kannattaa panostaa. Isompia valokuvia on mukavampi katsella tietokoneen tai kännykän ruudulta, kuin pieniä, jotka pitää erikiseen klikkailla auki ja tihtustella, mitä kuva pitää sisällään. Myös valokuvausvälineisiin kannattaa panostaa; vaikka kännykkäkameroilla saa aina vain parempia ja parempia valokuvia, niin kunnon kamera on aina kunnon kamera. Kuvia kannattaa myös käsitellä jonkin verran, esimerkiksi säätää kontrastia, värikylläisyyttä ja kirkkautta, jolloin kuvien värit toistuvat paremmin. 


Nykyisin moni selaa blogeja kännykällä tai tabletilla, joten kannattaa pitää huolta siitä, että blogin mobiiliversio on siisti ja selattava, tai että internet-versio toimii sujuvasti myös mobiililaitteilla. Tärkeitä on muistaa riittävän suuri fonttikoko sekä isokokoiset kuvat.

Blogipostauksilleen saa näkyvyyttä helpoiten sosiaalisessa mediassa. Kukaan ei koskaan tule päätymään blogiisi, ellet mainosta ja linkitä sitä aktiivisesti. Tärkeää on myös verkostoitua muiden bloggaajien kanssa. Esimerkiksi Facebookista löytyy monia eri ryhmiä, joissa uusia blogipostauksiaan voi mainostaa. Myös Instagram toimii hyvin bloggaamisen tukena.

Itse karsin luettavia blogeja melko usein kirjoitusasun perusteella. Virheetöntä ja kieliopillisesti oikeaa tekstiä on mukava lukea, mutta kannattaa pitää huoli myös siitä, että blogitekstit ovat mielenkiintoisesti kirjoitettuja ja niissä näkyy "oma minä". 


Nyt kun olen vastaillut haasteen tehtäviin, on aika haastaa mukaan 10 bloggaajaa. Minulle tuottaa aina suuria vaikeuksia valita, ketkä bloggaajat haluaisin haastaa mukaan, ja tällä kertaa päädyin seuraaviin kymmeneen blogiin: 

3 kommenttia:

 1. Jaahas, täytyypä tähän paneutua ensi viikolla. Sulla oli todella hyvät vinkit! Joten ei taida mulla olla mitään ees lisättävää... Mutta katsotaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samankaltaisiahan nuo vinkit on kaikilla tähän haasteeseen osallistuneilla, tosin silloin tällöin tulee joissain blogeissa esille sellaisia asioita, joita ei itse olisi tajunnutkaan neuvoa! :)

   Poista
 2. Kiitos vielä tunnustuksesta <3 Vihdoin sain aikaiseksi vastata siihen http://unelmallinen.blogspot.fi/2016/11/makeaa-violettia-ja-blogger-recognition.html

  VastaaPoista