keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Kyllä minä niin mieleni pahoitin...

Kuten moni muukin, tilasin Adlibrikseltä tarjouksesta Mellanraggi- ja Socki -sukkalankoja. Mellanraggi on minulle lankana jo entuudestaan tuttu, siitä olen yhdet sukat jo tikuttanutkin, mutta Adlibriksen oma Socki-sukkalanka puolestaan oli minulle aivan uusi juttu. 

Create with Adlibris - Socki -sukkalanka on 75% superwash-käsiteltyä villaa ja 25% polyamidia, aivan kuten kaikille tuttu Novitan Seiskaveikkakin. Myös vahvuus on tismalleen sama; 200 metriä 100 grammassa lankaa. Lisäksi langasta on valittavana 12 erilaista väriä, ja itse valitsin ekalle kerralle kokeiltavaksi kerällä ihanan värikkäältä näyttäneen Candy Store -värin, ja malliksi Twist or Not -sukat.


Se, miten lanka raidoittuu, oli minulle kuitenkin melkoisen suuri pettymys. Värit itsessään näyttivät kerällä kivoilta, mutta sukassa ne eivät enää miellytäkään silmää. Varsinkin siinä vaiheessa, kun sukkaa oli neulottu vasta varren verran, näyttivät sen värit suorastaan törkeiltä! Eniten tässä langassa mielestäni "mättää" juurikin tuo värillisten raitojen eri korkuisuus, sillä odotin jotakin samankaltaista, kuin Svarta Fåretin Socky -sukkalangasta neulomissani villasukissa.

Ja lisääkin valitettavaa löytyy! Ostin kaksi kerää samaa väriä, samalla eränumerolla, ja toinen keristä on keritty eri suuntaisesti! Ensimmäiseen sukkaan siis langan pystyi aloittamaan kerän päältä, kun taas tokaan sukkaan langan pää piti pyydystää kerän sisältä, että raidat menisivät samaan suuntaan. Onneksi langan pää sentään löytyi helposti, eikä lanka sylkäissyt ihan kaikkia sisuksiaan ulos päätä metsästäessäni. 


Nämä villasukat taitavat siis päätyä joululahjaksi jollekulle, jonka värisilmää tämä raitalanka miellyttää enemmän. Pidetään peukut pystyssä, että muista ostamistani Socki-langoista löytyisi meikäläisenkin silmää miellyttäviä väriyhdistelmiä.

Joko sinä olet ehtinyt testaamaan näitä Adlibriksen uutuuslankoja? Itselläni odottaa näitä vielä neljässä eri värissä, joka väriä kahden kerän verran. 

14 kommenttia:

 1. Heips, joo minulla oli myös päänvaivaa Sockien kanssa. Aloitin niinkin kunnianhimoisen proggigsen kuin kaksinkertaisesta langasta (raitasävy misty morning) lapasten tekemisen aikuisten koossa ja vieläpä kerrankin halusin kohdistaa raidat. Ostin kaksi kerää ja heti alkuun piti toisesta tempoa ulos n. 25g lankaa että edes löysin samanmoisen aloituskohdan kuin toisessa kerässä. Aloitin siis kummatkin kerät sisältä. Lapasten loppupuolella kun alkoi loppua lanka tuosta kerästä mistä olin tuon 25g temponut ulos olikin mietittävää yrittää sitten saada siitä ulostemmotusta pallosta edes samankaltainen värikohta.. Tuloksena hirveä sotku pöydällä, kolmisen pientä lankanöttöstä jotka eivät sopineet mihinkään kohtaan kohdistettuna ja tuppo harmaita hiuksia. :D Tarkoitus oli vielä tehdä toiset kaksinkertaisesti neulotut lapaset samasta langasta, mutta nyt en todella edes yritä kohdistaa värejä. :D Ugh. Muuten ei ole pahaa sanottavaa miulla noista langoista.

  Tosiaan käsityöblogini on osoitteessa:
  handmadebymeri.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä Socki-langoissa on ilmeisesti kaikissa tosi pitkät väriraportit. Onhan ne ihan kivannäköisiä ja kivaa vaihtelua, mutta jos haluaa täsmätä raidat, niin lankaa saa keriä ihan kamalat määrät pois! :( Tuntuma näissä langoissa on kyllä kiva, ovat Seiskaveikkaa pehmeämpiä. :)

   Poista
 2. Kauneus on katsojan silmissä, minä kyllä ottaisin tuollaiset sukat itselleni. Minä aloitan aina kerät sisältä, joskus lähtee juoksemaan paremmin, joskus huonommin, mutta eipähän sitten lankakerä pyöri lattialla kissojen leikittävänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tottunut aloittamaan langat päältä. Jotenkin aina, kun aloitan langan kerän sisältä, saan sen neuloessa solmuun! :( Eikä siinä mitään, jos kerän sisäpuolelta joutuukin aloittamaan, mutta olisi mukavaa, että raidat täsmäisivät ilman, että toista kerää pitää aloittaa sisältä ja toista päältä. :/

   Poista
 3. Ja minä kun just tykkään siitä että sukista ei tuu samanlaiset, vaan justiin kirjavat! Lisäksi minun silmää miellyttää enemmän tuo että raidat on eri korkuisia. Makuja on monia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään eriparisukista, mutta kyllä langan pitäisi olla sen laatuista, että siitä pystyy halutessaan tekemään kaksi edes liki identtistä sukkaa!

   Jos muuten tarkasti katsot, huomaat varmaankin, että tuo vasemman sukan varren yläosan harmaa raita on matalampi, kuin oikean sukan, vaikka molemmat on aloitettu tismalleen samasta kohtaa lankaa. Kyllä niiden raitojen raporttien välillä pitäisi sentään olla tasalaatuisia! :/

   Poista
 4. Raidoitusprobleemasta huolimatta kauniit sukat ja mitkä värit! <3 :)

  VastaaPoista
 5. Entä lankojen laatu, verrattuna esim 7 veljeen? Karkeat, pehmeät? Tasaisuus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on tänään (tai viimeistään huomenna) tulossa vielä blogipostaus! :)

   Poista
 6. Kivoiltahan nuo sukat näyttävät, joku ilahtuu lahjasta! Mutta myönnettäköön, että olet täällä kyllä paljon kauniimpiakin sukkia esitellyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan nämä kyllä ihan kelvolliset sukat, vaikkeivat kauneimmasta päästä olekaan! :)

   Poista
 7. Mä kans järkytyin tästä langasta. Kerällä oli kuin karkki. Poika sanoi että langan suunnitelleen täytyy olla värisokea. �� Muut värit mitä olen tehnyt/nähnyt on ollu ihan kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo muut Socki-langat ovat kyllä tosi kivan näköisiä, mutta tän Candy Soren raidoitus on ihan hirveä! :( Nuo värit olisivat jopa ihan kivat toisella tapaa raidoitettuna. Näyttäisköhän tämä paremmalta yhdistettynä jonkun toisen langan kanssa...

   Poista