keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Palmikkoa ja kissakengät

Tiedättekö sen fiiliksen, kun palmikkopuikko on jumissa ja silmukat putoilevat? Kun tajuat, että palmikonkierto olisi pitänyt tehdä jo kolme kierrosta sitten? Minä ainakin tiedän, sillä harjoittelin neulomaan palmikkoa!


Novitan Arkistosta löytyi mukava neuleohje palmikkopolvisukkiin ja tuota sukkaohjetta muunnellen syntyivät nämä punatiilen väriset polvisukat, jotka on neulottu Novitan uutuuslangasta, Duosta.


Muokkasin Novitan ohjeesta mallineuleen kulkemaan vain kerran villasukan edessä, ja kaiken muun improvisoin omasta päästäni. Näistä tulee takuuvarmasti syksyn lempparisukat! Ja huomatkaa muuten myös ihan huippukivat Vans Kittens -kisutennarit! Osaatko sinä neuloa palmikkoa? Millaisia palmikkoneuletöitä olet tehnyt? Itselläni nämä polvisukat ovat ensimmäiset onnistuneet palmikkoneuleet.

14 kommenttia:

 1. Ihanan syksyisiä kuvia! Ja ei, en osaa neuloa palmikkoa:D

  VastaaPoista
 2. Siis joskus teininä neuloin palmikkovillatakin ja nyt en enää osaa tehdä. Tai ehkä osaisin, jos ajan kanssa opettelis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla lähinnä menee enää hermot palmikoiden kanssa. Pitäisi opetella pitkäpinnaisemmaksi...

   Poista
 3. Onpa kauniit sukat!

  Mä opettelin palmikon aikoinaan ihan ensin neulekoneella, ja sen jälkeen käsin neuloen käyttämällä apupuikkona ihan tavallista suoraa sukkapuikkoa. Kun sen näin oppi, niin oikean palmikkopuikon kanssa on ollut suorastaan helppoa! :D Vielä kun oppisi pitämään sellaista kirjanpitoa, että kierrot tulisivat tasaisesti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos!

   Tuo kerrosten laskeminen palmikoista on kyllä hankalaa! Näissä sukissa onneksi tuo vieressä menevä muurahaisenpolku-pitsi helpotti laskemista! :) Mäkin oon joskus koittanut käyttää suoraa sukkapuikkoa apupuikkona, se on kyllä hankalaa.

   Poista
  2. Täytyykin muuten ensi kerralla tehdä juurikin jotain helposti laskettavaa palmikon viereen! Mä olen usein käyttänyt ihan tukkimiehenkirjanpitoa kynän ja paperin kanssa, mutta siinäkin on se ongelma, ettei aina muista merkitä niitä tehtyjä kierroksia... :D

   Poista
  3. Mä en ainakaan muistaisi siinä kerrosten välillä merkitä kerroslukumääriä, kun intoudun liikaa neulomisesta, enkä tykkää keskeytyksistä. :D

   Poista
 4. Ihanat sukat! En ole edes yrittänyt koskaan palmikkoneuletta. Hurahdin yleensäkin neulomiseen vasta viime talvena, kun pääsin eläkkeelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Itsekään en ole vielä kovin pitkään neulonut, vain sen aikaa, kun blogikin on ollut pystyssä. :)

   Poista
 5. Mulla on juurikin samaiset sukat vähän muunneltuna puikoilla, taas. :D palmikot on rakkaus ja niitä on ihana tehä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palmikot on kyllä tosi upean näköisiä, mutta mulla palmikkopuikon käyttö on vielä haparoivaa. Ja palmikkopuikko saisi olla pienempi, pitää varmaankin ostaa sellainen. Tämä Novitan palmikkosukkamalli on kyllä todella kivan näköinen kaikkine muunnelmineen! :)

   Poista
 6. Tosi kivasti toimii tämä lanka tässä mallissa. (: Olen itse tehnyt tuolla samalla mallilla vähän muunneltuna sukat viime vuonna ( Sinappisia sadepäiviä ) ja onhan noita palmikkosukkia tullut tehtyä muutenkin. :) Sen kun kerran oppii, niin voi oikeastaan tehdä mitä palmikoita vaan. Helposti ja nopeasti nättiä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelin ostaa tuota Novitan Duoa joka värissä, kunhan sairauspäiväraha tulee! :D Ja niistä varmaankin teen kaikista palmikkopolvisukat. Sopii tuo Duo-langan kaksivärinen, elävä pinta niin hienosti palmikkoon. :) Ja etenkin tämä palmikkomalli on tosi kiva!

   Poista