sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Uusi mahdollisuus

Päätin antaa Adlibriksen omalle Socki-sukkalangalle vielä toisen mahdollisuuden. Tällä kertaa väriksi valikoitui Deep Forest, joka miellyttää silmääni paaaaaljon enemmän, kuin edellisten neulomieni sukkien lanka.


Minulta on kyselty todella paljon blogin kommenteissa sekä Facebookissa Socki-langan neulottavuudesta ja ominaisuuksista. Lanka on 85% superwash-käsiteltyä villaa ja sen vahvikkeena on 15% polyamidia. Lankaa on 100 grammassa 200 metriä, aivan kuten Novitan 7 Veljestä -langoissa. Langat ovat siis yhtä paksuja.


Neulottavana Socki on kuitenkin pehmeämpää ja ikäänkuin taipuisampaa kuin kaikille tuttu Novitan 7 Veljestä. Lanka on myös tasalaatuista; en ole havainnut siinä esimerkiksi löysiä kierteitä tai nukkapalleroita, joita langoissa usein on. Lisäksi tähän mennessä neulomissani neljässä Socki-kerässä ei ole yhdessäkään ollut ainuttakaan solmua!


Socki-langan värit ovat kaikki erilaisia raitavärejä. Ensimmäisellä tilauserralla tilasin niistä neljää eri väriä, jokaista kaksi kerää. Nyt myöhemmin runokirjatilauksen yhteydessä tilasin vielä kahdeksan kerää lisää, jokainen eri väriä. Minulta jää siis testaamatta vielä kaksi väriä, jotka Adlibriksen verkkokaupasta olivat ehtineet jo loppumaan.

Joko sinä olet ehtinyt neulomaan jotakin näistä Adlibriksen uusista Socki-langoista? Mitä olet neulonut? Olitko sinä tyytyväinen lankaan?

4 kommenttia:

 1. Kiva kun kerroit noista ominaisuuksista kun niitä ei pääse hypistelemään ennen ostoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään! :) Minäkin yleensä tykkään hypistellä ja hiplailla langat ennen ostopäätöstä.

   Poista
 2. Parit sukat olen nyt neulonut näistä socki-langoista ja voi rähmä kun välillä tympäisi pahemman kerran. Ei mitään toivoa tehdä kahta samanlaista sukkaa. Vähintään kaksi kerrosta vetää huti vaikka kuinka yrittäisi sumplia aloituskohtaa. Blue skiesin kanssa harmitus oli huomattavasti pienempi kuin rose gardenin, jossa on kyllä ihanat värit.
  Muuten lanka oli miellyttävä työstää seiskaveikan jälkeen ja jämät menevät jooga-sukkiin epämääläisenä raidoituksena, jos se vaikka lieventää tätä angstia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla yksissä Socki-sukissa olis raidat melkein täsmänneet, jos olisi pari metriä viitsinyt keriä pois! En sitten kuitenkaan näin tehnyt, kun todennäköisesti värit olisivat lähteneet sooloilemaan jossain vaiheessa. :/ Tuntuma tässä langassa sentään on hyvä, ja hinta edullinen! Itse ajattelin jämälangat käyttää jämälankalegginsseihin! :)

   Poista