torstai 15. joulukuuta 2016

Palmikkohuijaus!

Valepalmikkoa päätyy puikoille aina silloin tällöin, nyt jälleen kerran, kun minulta tilattiin koon 30 tyttöjen villasukat. Langaksi valikoitui ihanan pirteä sateenkaarenvärinen Novitan 7 Veljestä Raita ja silmukoita on kymmenen per puikko. 


Valepalmikko on mukavan joustavaa, ja sillä voi vaikkapa korvata villasukan varren joustinneuleen, tai miksei neuloa koko sukkaa valepalmikkoneuleella! Neulepinta on paljon yksinkertaisempaa, kuin perinteinen palmikko, sillä siinä ei tehdä ollenkaan palmikonkiertoja, vaan palmikkokuvio syntyy langankierroilla ja ylivedetyillä silmukoilla.

Valepalmikkokuvio on viidellä silmukalla jaollinen, ja se neulotaan toistamalla näitä viittä kerrosta: 
1. kerros: *1 s nurin, 3 s oikein, 1 s nurin*, jatka koko kerroksen ajan
2. kerros: neulo kuin 1. kerros 
3. kerros: neulo kuin 1. kerros 
4. kerros: *1 s nurin, nosta silmukka, neulo 2 s oikein ja vedä nostettu silmukka näiden yli, 1 s nurin*, jatka koko kerroksen ajan
5. kerros: *1 s nurin, 1 s oikein, langankierto, 1 s oikein, 1 s nurin*, jatka koko kerroksen ajan

2 kommenttia:

  1. Kauniin pirtsakat sukat. (: Valepalmikko toimii kyllä aina. Itse tykkään eniten siitä neljän kerroksen valepalmikosta, jossa palmikon 3s otetaan ensin neulomatta oikealle puikolle ja niistä oikeanpuolimmaisin vedetään kahden muun yli, siirretään takaisin vasemmalle puikolle ja neulotaan 1o, langankierto, 1o. (:

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Pitääkin kokeilla tuota toistakin versiota valepalmikosta, paljon kiitoksia ohjeesta!

    VastaaPoista